Bilincsben vitték el az amerikai riportert, mert kérdezni próbálta a minisztert

külföld
2017 május 11., 04:13
comments 100
Dan Heyman, a közszolgálati Public News Service riportere kérdéseivel "szándékosan akadályozta a kormányzat működését".
photo_camera Dan Heyman, a közszolgálati Public News Service riportere kérdéseivel "szándékosan akadályozta a kormányzat működését". Fotó: West Virginia Dept. of Military Affairs and Public Safety, Public Domain

Bilincsben vitték el és letartóztatták a közszolgálati Public News Service riporterét, Dan Heymant, akit hivatalosan "a kormányzati működés szándékos megzavarásával" vádolnak. Heyman a közszolgálati NPR beszámolója szerint azzal zavarta meg szándékosan a kormányzat működését, hogy

megpróbált kérdéseket feltenni a nyugat-virginiai törvényhozás folyosóján sétáló Tom Price egészségügyi miniszternek.

Price Trump egyik főtanácsadója és kampányának egykori szóvivője, Kellyanne Conway kíséretében érkezett az amerikai ópioid-krízis nullponti államába az ún. "meghallgatóturnéjuk" keretében. Heyman kérdéseit viszont az istennek se akarták meghallani.

Heyman az egészségbiztosítási törvény megváltoztatása ellen tiltakozó tüntetők ricsajában kiabálva próbálta feltenni kérdését, hogy az új szabályok szerint a családon belüli erőszak olyan előzetes egészségügyi állapotnak minősül-e, amely alapján a biztosító társaságok akár meg is tagadhatják a szerződést. Ezt kétszer is megpróbálta feltenni, közben telefonját, amivel a választ akarta rögzíteni, a miniszter felé nyújtotta.

A minisztert védő elnöki testőrség ezt "agresszív próbálkozásnak" minősítette, és bilincsben vezette el a munkáját végző újságírót, akit aztán csak ötezer dolláros óvadék ellenében engedtek szabadon letartóztatásából. (Via NPR)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.