A Fülöp-szigetek véres kezű elnöke betiltotta a nyilvános cigizést is

külföld
2017 május 18., 17:34
comments 319

Rodrigo Duterte, a kábítószerkereskedőkkel szemben hónapok óta tömeggyilkosságot folytató Fülöp-szigeteki elnök ma betiltotta a dohányzást nyilvános helyeken. A jövőben csak külön kijelölt helyeken lehet majd dohányozni vagy e-cigit szívni, és rengeteg egyéb korlátozást is bevezet. Egyben felkéri az állampolgárokat,

csatlakozzanak a helyi önkormányzatoknál szerveződő Füstmentes Akciócsoportokhoz, hogy segítsenek feljelenteni és megbüntetni azokat, akik nem tartják be az új törvényt.

Ehhez hasonló önbíráskodó csoportok hajtják végre a vélt dílerek elleni gyilkosságokat is.

A Fülöp-szigetek lakosságának negyede dohányzik a WHO adatai szerint, köztük a kiskorúak tizede.

Duterte maga is erős dohányos volt, ám amikor két ritka betegséget diagnosztizáltak nála, felhagyott a cigizéssel és az ivással is, állítja. Tavalyi választási kampányában azt ígérte, minden bűnös tevékenységre le fog csapni, legyen szó kábítószerről, ivásról vagy szerencsejátékról. (New York Times, Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.