Lehet, hogy az emberiség nem Afrikából, hanem Európából származik

TUDOMÁNY
2017 május 23., 07:25
comments 266
Az álkapocscsont, amely megváltoztathatja az emberiség történelmét.
photo_camera Az állkapocscsont, amely megváltoztathatja az emberiség történelmét. Fotó: MARIJAN MURAT/dpa Picture-Alliance/AFP

Az eddigi tudományos közmegegyezés szerint az emberiség Afrikában alakult ki 6-7 millió éve. De a Torontói Egyetem kutatói egy 1944-ben fellelt lelet, a Graecopithecus maradványainak vizsgálata alapján kétségbe vonták ezt az elméletet.

David Begun, az egyetem antroplógia professzora szerint a fellelt állkapocscsontban a fogak mintázata olyan, amilyet emberszabású majmok maradványain soha, embermaradványokon viszont már megfigyeltek. A leletet 7,5 millió évesre datálták.

Vagyis ez alapján úgy tűnik, hogy az emberiség korábban és máshol, Afrika helyett Európában válhatott le az emberszabású majmok családjáról. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.