Akad pár apró különbség Trump és Obama bejegyzése között, amit a Holokauszt áldozatainak emelt emlékhelyen hagytak

külföld
2017 május 24., 04:31
comments 273

Meglehetősen nagy port kavart az az emlékkönyvi bejegyzés, amit Donald Trump amerikai elnök hagyott maga után Izraelben. Trump látogatása során felkereste a Jad Vasemet, a Holokauszt áldozatainak és hőseinek emlékhelyét is, ahol egy üzenetet is otthagyott:

link Forrás

Nagy megtiszteltetés itt lenni a barátainkkal. Igazán bámulatos, soha nem felejtem.

– írta az elnök élményei után csupa nagybetűvel. Egyes magyarázatok szerint összefügghet a kicsit összecsapott üzenet azzal, hogy Trump mindössze 27 órát töltött Izraelben és ebbe a programba kellett belezsúfolni a Jad Vasem felkeresését is, amire összesen félóra jutott. 

És persze azóta rengetegen rakták egymásmellé Trump hevenyészett bejegyzését és elődjének, Barack Obamának a sorait. 

Obama még elnökjelöltként, 2008-ban járt először az emlékhelyen, és akkor többek között arról írt, hogy hálás a Jad Vasemnek és mindenkinek, aki tett ezért a rendkívüli helyért: nagy veszedelmek és ígéretek, háború és viszályok idején áldás, hogy van egy ennyire erőteljes emlékeztető előttünk az emberben rejlő gonoszról, de arról is, hogy képesek vagyunk felkelni egy tragédia után és újraalakítani a világunkat. Hozzuk ide gyermekeinket és ismertessük meg velük a történelmet, hogy ők is világgá kürtölhessék: "soha többé", üzeni még Obama, majd figyelmeztet, hogy ne csak áldozatként emlékezzünk azokra, akiket elpusztítottak, hanem egyes emberekként is, akik ugyanúgy reméltek, szerettek és álmodtak, mint mi és akik az emberi lélek jelképévé váltak.

Az interneten sokan írtak arról is, hogy Trump bejegyzése még 140 karakter sem lett, azaz ennél még Twitteren is szokott tudni többet írni. (Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.