Botka csak feltételekkel bontaná le a szerb határra rakott kerítést

2017 május 25., csütörtök 20:00
118

Interjút adott a Reutersnak Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Ebben többek között arról beszél, hogy szélesíteni kívánja a szocialista szavazók körét, visszaállítaná a progresszív személyi jövedelemadót, és általában is, balos programot hirdetett.

Érdekes módon az MTI azzal a címmel szemlézte a cikket, hogy

"Botka lebontaná a kerítést a magyar-szerb határon",

ami érdekes, hiszen Botka pont arról beszél, hogy csak akkor bontaná le a kerítést, ha a kerítés felhúzása idején fennálló körülmények már nem állnának fenn. Az európai határvédelmi mechanizmusra és a közel-keleti válságra utalt még a mondaton belül ("ha működne az Európai Unió határvédelmi ellenőrzése, és a közel-keleti helyzet megnyugodna", fordít pontosan az MTI).

A kormány gyorsan lecsapott a rosszul idézett félmondatra, Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint "kibújt a szög a zsákból", és hozzátette, hogy "Soros György". Az MSZP is reagált, a párt "hazug fideszes propagandáról" beszélt. (MTI, Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt