Botka: Bilincs vár a tolvajokra és a nemzetgyilkosokra

politika
2017 május 27., 14:31
comments 246

Nem fukarkodott a kemény mondatokkal Botka László az MSZP kongresszusához intézett beszédében, amit azután mondott, hogy a párt megválasztotta miniszterelnök-jelöltjének. A szegedi polgármester előbb leszögezte, hogy nem egy párt, hanem az elégedetlenek jelöltje. 

"Mindenkinek fel kell tennie a kérdést: elégedett-e Magyarország helyzetével. Aki elégedett annak Orbán, aki elégedetlen annak pedig Botka a választása,"

mondta. Ezután választási ígéretek tucatját sorolta fel:

  •  bevezetik a megélhetési minimumot, 
  • megemelik a közalkalmazottak jövedelmét, 
  • a kisemberek kevesebbet adóznak majd, 
  • megemelik és adómentessé teszik a minimálbért, 
  • megerősítik a munkavállalói jogokat,
  • stadionépítés helyett a kórházak, az iskolák támogatása lesz a költségvetés prioritása,
  • átfogó bérlakás-programot indít, 
  • a nyugdíjminimumot duplájára emeli
  • és visszaadja a 13. havi nyugdíjat.

Elmondta, megtisztítják az ügyészséget a politikától, 

"bilincs vár a tolvajokra és a nemzetgyilkosokra".

Botka szerint óriási a 2018-as választás tétje, mert lehet, hogy ez az utolsó esély a szabad, titkos választásra, hogy az ország az EU tagja maradjon, hogy ne legyen ismét orosz csatlós állam. Kizárt mindenféle együttműködést a Fidesszel, mert a kormánypárt felelős azért, hogy az ország a katasztrófa, a nemzethalál felé rohan. 

A 21. század legnagyobb nemzetgyilkosa a Fidesz,

jelentette ki, mert rendszerszintre emelte az igazságtalanságot és az egyenlőtlenséget. "Újra orosz gyarmat akarunk lenni?" - tette fel a kérdést Botka, majd ígéretet tett arra, hogy ők nem lesznek "Putyin lábtörlői és téglái" az unióban és a NATO-ban.

"Ha Orbán marad 2018-ban, Magyarország a vesztesek közé kerül,"

hangsúlyozta. Orbán a diktátor haverjaihoz fog rohanni a természetes szövetségesei helyett. Ez akkora történelmi bűn lenne, mint Trianon, ez is 2018 tétje szerinte. Zárásként bejelentette, hogy első hivatalos külföldi útja a jövő héten Brüsszelbe vezet, hogy ott világossá tegye: a magyarok az EU tagjai akarnak maradni, illetve Orbán Viktor és a Fidesz nem a magyarok érdekeit képviseli. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.