Százezrével menekítik a bangladesieket a ciklon elől

külföld
2017 május 30., 02:29
comments 13
Kitelepítettek a szükségszállásokon Bandlades dél-keleti részén. 300 ezer embert menekítenek az országban a Mora ciklon elől.
photo_camera Kitelepítettek a szükségszállásokon Bandlades dél-keleti részén. 300 ezer embert menekítenek az országban a Mora ciklon elől. Fotó: STR/AFP

Százezrével menekítik az embereket Banglades áradásveszélyes délkeleti partvidékéről az országot fenyegető Mora ciklon miatt. A vihar kedd délelőtt csaphat le az országra, hajnalig 300 ezer embert költöztettek ki a partvidékről, amit komoly áradás fenyeget.

A hatóságok az összes halászhajót is visszahívták a tengerről.

A Mora ciklon amúgy várhatóan nem annyira erős, 89-117 kilométeres szelekkel érkezhet, de nagy felhőszakadásokra számítanak, ezért a sok óvintézkedés. Pár hete Banglades déli partvidékén egy ciklon húsz ember halálát okozta, és félmillióan kényszerültek elhagyni otthonukat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.