Tízmilliárd forintból építene teniszközpontot a Margitszigetre* a kormány

2017 június 4., vasárnap 15:50
166
A Palatinus Strandfürdő bejárata. A kormány teniszközpontot tervez építeni a strand területén. Fotó: R. Jenő/Wikimedai Commons CC BY-SA 2.5

Orbán Viktor pénteki rendelete, a 122/2017 (VI. 2.) számú kormányrendelet alapján a kormány tízmilliárd forintot különített el a "Margitszigeti Nemzeti Tenisz Versenyközpont" megépítésére. A rendeletben csak helyrajzi számokkal jelzik, hogy mely ingatlanok állami tulajdonba adásáról kell tárgyalnia Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszternek a Fővárosi Önkormányzattal, de a Magyar Nemzet utána is nézett, hogy

  • a 23800/2-es helyrajzi számon a Premontrei Konvent műemlék épületét;
  • a 23800/4-es helyrajzi számon a Palatinus strandot tartják nyilván.

*UPDATE 19:29: egy ellenzéki politikus ismerős elküldte a Margitsziget helyrajzi térképét, amelyből kiderül, hogy elég szűken bántak a helyrajzi számokkal a Margitszigeten, így a 23800/4-es telek a Palatinuson kívül még a sziget elég nagy részét, a 23800/2-es és /6-os telkekkel együtt a sziget harmadát teszik ki, ekkora teniszstadiont meg csak nem építenek, pláne, hogy akkor a Palatinuson kívül még a Grand Hotelt is le kéne bontani. Ellenben a /4-es helyrajzi számon van például az UTE 2007-ben bezárt teniszstadionja.

A kormány emellett még a 23800/6-os helyrajzi számon nyilvántartott Sirály csónakházat is hozzácsapná a teniszközponthoz. A beruházást egyben kiemelt nemzetgazdasági üggyé nyilvánították, így a közigazgatási hatósági ügyekben hozott döntéseknél nem kell figyelembe venni a telekszomszédok fellebbezéseit.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt