Az osztrákok elfelejtették bekapcsolni a viharjelzést, a magyar oldalon gyerekeket kellett menteni a Fertő tóból

baleset
2017 június 06., 09:55
comments 88

12-14 éves gyerekek csoportját kellett kimenteni vasárnap a Fertő tóból, miután a nyílt vízen, bármiféle mentőfelszerelés nélkül elkapta őket a vihar.

link Forrás

A csoportot végül a vízből kimentő Fertő Tavi Speciális Kutató és Mentő Vízipolgárőrség szerint a bajba jutottak csak részben tehetőek felelőssé. Egyrész valóban nem sikerült észrevenniük, hogy viharfelhő közeledik a tó felé, viszont az osztrák oldalról vezérelt viharjelzést vasárnap „elfelejtették” bekapcsolni, a Fertőrákosi öbölben levő lámpa nem működött, és így semmi nem figyelmeztetett a közelgő veszélyre. (Kisalföld)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.