Donald Trump első kormányülése a legkellemetlenebb tévéműsor az Office óta

külföld
2017 június 13., 10:33
comments 94

Hétfőn Washingtonban először ülésezett teljes létszámban Donald Trump kormánya, és a találkozóból olyan abszurd tévéműsor kerekedett, amitől néhány perc után már a néző érzi magát kellemetlenül.

link Forrás

A kínos érzéshez nem kell jártasnak lenni az amerikai politika legfelsőbb köreiben - aki már valaha az életében részt vett a munkahelyén egy belső megbeszélésen, az egészen biztosan elborzad attól, amit Donald Trump tesz a beosztottaival. És hogy a beosztottai milyen készségesen elégítik ki főnökük igényeit.

Azt eddig is lehetett tudni, hogy az amerikai elnök egy buta, műveletlen, önbizalomhiányát önfényezéssel kompenzáló alak, de hétfői produkciója még ehhez képest is megdöbbentő.

Trump mindjárt a kormányülés elején közölte, hogy soha nem volt olyan elnök, aki ennyi törvényt írt volna alá, majd ezt csak egy kicsit finomította azzal, hogy talán Franklin D. Roosevelt azért igen. Ahogy a New York Times emlékeztet, a valóság ezzel szemben az, hogy Trumpnak öt hónap alatt semmilyen jelentős törvényt nem sikerült aláírnia, viszont cserébe gyakorlatilag minden napra jutott egy olyan botránya, amilyet korábban nem nagyon lehetett elképzelni a Fehér Házban.

Az önfényezés után Trump még messzebb ment, a kamerák kereszttüzében felszólította a kormány tagjait, hogy mutatkozzanak be. Az elsőként felszólaló Mike Pence alelnök meg is adta az alaphangot azzal, hogy közölte:

élete legnagyobb megtiszteltetése egy olyan elnököt szolgálni, aki betartja, amit ígért a választóknak.

Ettől a vonaltól aztán már szinte egyetlen résztvevő sem mert eltérni, és olyanokat mondtak, hogy

„emelem kalapom”,

„köszönöm, hogy lendületet adott az országnak”

és

„köszönöm, hogy betartotta az ígéreteit”.

Az egész olyan, mint az Office valamelyik különösen kellemetlen jelenete, és nézőként csak arra tud gondolni az ember, hogy Észak-Koreán kívül van-e még ország, amelynek vezetője ezt várná el a kormánya tagjaitól, ráadásul kamerák előtt kényszerítené őket a földön csúszásra.

Talán nem véletlen, hogy a hadügyminiszter Jim Mattis és a külügyminiszter Rex Tillerson voltak az egyetlenek, akik nem mentek bele Trump infantilis játékába, és nem voltak hajlandóak nyilvánosan imádni a Napkirályt. Róluk eddig is lehetett tudni, hogy Trump nélkül is megállnak a lábukon. 

Áldja a szerencséjét mindenki, akinek jobb főnöke van!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.