Szijjártó Péter: "Emberek százai meghalhatnak ártatlanul, az nem érdekes az Európai Bizottságnak"

POLITIKA
2017 június 14., 08:07
comments 245

A kötelező letelepítési kvótáról szóló döntés veszélyes, hiszen láttuk, ugye, a terrorfenyegetettség rendkívüli mértékben megnőtt

- többek között ezt fejtegette Szijjártó Péter külügyminiszter a köztévé reggeli műsorában.

„Most kötelezettségszegési eljárásokkal foglalkozik az Európai Bizottság, de kérdezem én, mikor foglalkozott az Európai Bizottság azzal, hogy Európában ártatlan emberek százai halnak meg terrortámadások miatt?”

Ezt Szijjártó Péter kérdezte a műsorvezetőtől.

A műsorvezető ugyan az adásban nem válaszolt, de az Európai Bizottság speciel egy héttel ezelőtt foglalkozott részletesen a terrorizmussal utoljára. Akkor a közös európai védelmi politikáról adtak ki egy tervet 22 nyelven, ennek középpontjában az európai terrorfenyegetettség elhárítása áll.

„Arra van idő, hogy Magyarországot, Csehországot, Lengyelországot vegzálják, ez remekül megy, ezt látjuk, de még soha nem mondtak semmit arról, hogy kérem összeültünk, és megbeszéltük, hogy mi legyen az európai terrorfenyegetettség kezelésének menetrendje. Azzal nem foglalkoznak.

Emberek százai meghalhatnak ártatlanul, az nem érdekes az Európai Bizottságnak,

 de az, hogy Magyarország, Csehország és Lengyelország nem akar befogadni illegális bevándorlókat, és ezzel nem akarjuk az Európára leselkedő veszélyt növelni, ez probléma.”

Így árnyalta tovább az Európai Bizottsággal kapcsolatos véleményét a magyar diplomácia vezetője. A kvótadöntés alapján egyébként Magyarországnak 1294 elismert menedékkérőt kellene befogadnia, illegális bevándorlót egyet sem.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.