Nem, nem a nemzeti vagyonkezelő vezetőjének épülő lakóparkja miatt építettek hidat félmilliárd forint közpénzből, dehogy is

gazdaság
2017 június 16., 15:28
comments 147

Milyen érdekes, hogy egy olyan hidat építenek közpénzből, 424 millió forintért a vizes vébé költségvetéséből, ami véletlenül pont Szivek Norbert, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő elnökének érdekeltségeként épülő lakópark bejáratához vezet – figyelhettünk fel egy érdekes részletre ebben az Indexes cikkben. A félszigetre vezető biciklis- és gyalogos híd másra nem igazán lesz jó. Ezt Mesterházy Attila MSZP-s képviselő is érdekesnek találta, ezért megkérdezte Seszták Miklóstól a Parlamentben írásban, hogy hogyan is van ez.

A miniszter nevében válaszoló Fónagy János válasza:

Á dehogy!

photo_camera A képen látszik a Híd, amit mi építettünk a lakóparknak.

A Danubio projekt fejlesztője a Zahara Park Kft., aminek tulajdonosa a Lexan Holding Zrt. nevű cég. Ez utóbbi ismerős lehet a 444 olvasóinak, hiszen a Lexan az a Szivek-érdekeltségbe tartozó cég, amin a magánnyugdíjvagyonból kimazsolázott részvények is átfolytak. A Zahara és a Lexan is a Hercegprímás utca 12-ben van bejegyezve a Szivek-cégbirodalom többi darabjához hasonlóan, a végső tulajdonos(ok)ról annyit lehet tudni a létesítő okirat alapján, hogy Bolevácz Éva képviseli őt / őket – aki egyébként Szivek ügyvédjeként szokott fellépni. A másik tulajdonos pedig Bajor András Gyula, aki számtalan másik cégben volt együtt Szivekkel, vagy éppen váltotta őt tulajdonosként.

Fónagy rengeteg betűt tartalmazó szerint azonban semmi köze ennek az épülő hídhoz. "A Rákos-patak felett épülő kerékpáros és gyalogos híd a vizes világbajnokság kapcsán megvalósuló komplex városi infrastruktúra-fejlesztés része", írja, továbbá "a kibővült beruházásnak köszönhetően a Duna Aréna közelében a XXI. századi városi közlekedési igényeket magas színvonalon kiszolgáló gyalogos-kerékpáros híd épült", írja álomba ringatva a legéberebb olvasót is.

Arról nem beszél, hogy miért kellett közpénzt adni egy olyan félsziget csücskéhez vezető hídra, ami semmi másra nem lesz alkalmas, mint egy állami cég vezetőjének lakóparkjának megközelítésére. Igaz, Fónagy megállapítja, hogy a költségvetés 80 százalékát a fővárosi önkormányzat adta eredetileg.

És a végső döfés: "A [XIII.] kerület szocialista polgármestere a kezdetektől fogva örömmel fogadta a fejlesztéseket, végig korrekt, együttműködő és segítő partnerként járult hozzá megvalósulásukhoz."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.