Leléptek Trump AIDS-ügyi tanácsadói, mert megunták, hogy az elnök szarik az egészre

2017 június 18., vasárnap 19:00
119

Az amerikai elnök 18 fős HIV és AIDS-ügyi tanácsadótestületének a harmada visszaadta a mandátumát, és egy közös közleményben magyarázták meg hogy miért. 

A szöveget a Newsweek hozta nyilvánosságra. Az áll benne, hogy azért távoznak, mert Donald Trumpot látványosan nem érdekli a betegség elleni küzdelem. Nem nevezett ki senki a nemzeti stratégia végrehajtásával megbízott hivatal (White House Office of National AIDS Policy) élére, megszüntette a hivatal honlapját is, és láthatóan semmilyen elképzelése nincs a kérdésben. Mindennek tetejébe, az egészségbiztosítási rendszer visszabontásával rengeteg HIV-beteg ellátását veszélyezteti. 

"Annak szenteltük életünket, hogy megküzdjünk ezzel a betegséggel, de úgy érezzük, a továbbiabkan nem tudjuk hatékonyan végezni a munkánkat egy olyan testületben, ami egyszerűen nem érdekli az elnököt" - írják a közleményben. (Axios via Newsweek)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt