Netes cenzúrát követelnek az EU-s miniszterelnökök

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A csütörtöki EU-csúcs azzal kezdődött, hogy a tagállamok miniszterelnökei megígérték maguknak és egymásnak, hogy megvédik a kontinens népeit a terrortámadásoktól.

Ekkor merült fel a közös igény, hogy meg kell tisztítani az internetet a terrorista propagandától, és ellenőrizni kell az ottani kommunikációt.

Donald Tusk tanácsi elnök azt mondta, hogy új törvényekre is szükség lesz ehhez. Az európai intézmények felveszik a kapcsolatot az online ipar nagy cégeivel, a közösségi oldalak fenntartóival, hogy legyenek együttműködőek. (Ezek jellemzően amerikai cégek egyébként.)

Az EU-s vezetők azt akarják, hogy automata rendszerek jöjjenek létre, amelyek képesek lehetnek azonnal törölni a nem kívánt tartalmakat, illetve ki kell építeni az ezek azonosítására alkalmas módszereket. 

Hogy ez pontosan hogyan kivitelezhető, és hogyan illeszkedik majd a szólásszabadságot biztosító európai alapelvekhez, arról most nem volt szó. A részletek kidolgozása is minden bizonnyal az Európai Bizottság munkatársaira vár. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.