Netes cenzúrát követelnek az EU-s miniszterelnökök

A csütörtöki EU-csúcs azzal kezdődött, hogy a tagállamok miniszterelnökei megígérték maguknak és egymásnak, hogy megvédik a kontinens népeit a terrortámadásoktól.

Ekkor merült fel a közös igény, hogy meg kell tisztítani az internetet a terrorista propagandától, és ellenőrizni kell az ottani kommunikációt.

Donald Tusk tanácsi elnök azt mondta, hogy új törvényekre is szükség lesz ehhez. Az európai intézmények felveszik a kapcsolatot az online ipar nagy cégeivel, a közösségi oldalak fenntartóival, hogy legyenek együttműködőek. (Ezek jellemzően amerikai cégek egyébként.)

Az EU-s vezetők azt akarják, hogy automata rendszerek jöjjenek létre, amelyek képesek lehetnek azonnal törölni a nem kívánt tartalmakat, illetve ki kell építeni az ezek azonosítására alkalmas módszereket. 

Hogy ez pontosan hogyan kivitelezhető, és hogyan illeszkedik majd a szólásszabadságot biztosító európai alapelvekhez, arról most nem volt szó. A részletek kidolgozása is minden bizonnyal az Európai Bizottság munkatársaira vár. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.