11 nappal a temetése után hazatelefonált a kaliforniai fiú

külföld
2017 június 25., 05:55
comments 128

Frank J. Kerrigan tán még ki se heverte a megrázkódtatást, amit fia 11 nappal korábbi temetésén élt át, amikor megcsörrent a telefonja. "A fiad él" - közölte vele egy barátja, Bill Shinker, aki aztán át is adta a kagylót Kerrigan 57 éves fiának, Franknek M. Kerrigannek. "Szia, apa!" - üdvözölte 82 éves édesapját a halottnak hitt fiú, aki helyett egy tévesen azonosított idegent temettek el. A kavarodás május 6-án kezdődött, amikor egy holttestet találtak Fountain Valley-ben egy mobiltelefonbolt mögött. A holttestet tévesen Frank M. Kerriganként azonosították a halottkémnél, ezért értesítették az apját. Akivel még azt is közölték, hogy nem kell bejönnie azonosítani a fiát, mert ujjlenyomatok alapján azonosították be.

Ez valójában félreértés volt. A holttestet valóban megpróbálták az ujjlenyomata alapján azonosítani, de nem jártak sikerrel, így végül csak egy régi és rosszminőségű jogosítványkép alapján mondták rá, hogy Kerrigan az. Ez esetben pedig már szükség lett volna a hozzátartozóra az azonosításhoz, de valami kavarodás miatt ezt rosszul tüntették fel az iratokon.

Kerrigant hat nappal később temették el. Apja azt mondta, hogy "fogalmam sem volt, hogyan kéne kinéznie a halott fiamnak", így hát meggyőződése volt, hogy valóban az ifjabb Franket temetik 20 ezer dolláros ceremóniával. Az ifjabb Frank végül május 23-án előkerült, kilenc napra rá pedig a holttestet is sikerült azonosítani, végül az ujjlenyomatai alapján. (Via NBC. Címlapképünk illusztráció. Fotó: fidber/flickr CC BY 2.0)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.