A Volvo önvezető autója nem érti a kengurukat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A svéd autógyár évek óta folytat teszteket azzal kapcsolatban, hogy hogyan reagálnak önvezető autóik, amikor váratlanul egy állat bukkan fel az út mentén, és azt figyelték meg, hogy a kenguruk sokkal több gondot okoznak az algoritmusnak, mint más élőlények. 

Az eddigi tapasztalatok szerint ugyanis a kenguru ugrálása egyszerűen kiakasztja az autó érzékelőrendszerét, ugyanis az autóba szerelt kamerák és szenzorok elsősorban a talajt tekintik referenciaposztnak, és az algoritmus nem tudja jól kiszámolni az ugrálva közlekedő állat mozgását. 

A Volvo az elmúlt években komoly sikereket ért el az állatdetektáló rendszerével, hasonló rendszer már élesben működik az S90-es és az XC90-es modellekben, melyek elsősorban szarvasok, őzek és hasonló patások kiszúrásában jeleskednek. Ez viszont kevés lesz az ausztrál piacra, ahol az állatokkal való ütközős esetek 80 százaléka kenguruval történik. (Canberratimes)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.