A Volvo önvezető autója nem érti a kengurukat

A svéd autógyár évek óta folytat teszteket azzal kapcsolatban, hogy hogyan reagálnak önvezető autóik, amikor váratlanul egy állat bukkan fel az út mentén, és azt figyelték meg, hogy a kenguruk sokkal több gondot okoznak az algoritmusnak, mint más élőlények. 

Az eddigi tapasztalatok szerint ugyanis a kenguru ugrálása egyszerűen kiakasztja az autó érzékelőrendszerét, ugyanis az autóba szerelt kamerák és szenzorok elsősorban a talajt tekintik referenciaposztnak, és az algoritmus nem tudja jól kiszámolni az ugrálva közlekedő állat mozgását. 

A Volvo az elmúlt években komoly sikereket ért el az állatdetektáló rendszerével, hasonló rendszer már élesben működik az S90-es és az XC90-es modellekben, melyek elsősorban szarvasok, őzek és hasonló patások kiszúrásában jeleskednek. Ez viszont kevés lesz az ausztrál piacra, ahol az állatokkal való ütközős esetek 80 százaléka kenguruval történik. (Canberratimes)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.