Megtiltaná az olasz kormány a nem olasz felségjelzésű mentőhajóknak a kikötését

külföld
2017 június 28., 19:20
comments 132

Az olasz kormány belengette, hogy megtiltja a nem olasz felségjelzésű mentőhajóknak az olaszországi kikötőkben való partot érést, írja a BBC. Sajtóértesülések szerint  a tiltás a migránsokat fedélzetre vevő nem olasz kereskedelmi hajókra is vonatkozhat, illetve a Frontex hajóira és az EuNavforMed európai műveletben résztvevő mentőhajókra is. Az intézkedésre azért kerülhet sor, mert a kormány szerint "tarthatatlanná" vált migrációs helyzet. 

Menekültek az olasz partoknál.
photo_camera Menekültek az olasz partoknál. Fotó: Chris McGrath/Getty Images

Felszólították Maurizio Massari Olaszország EU-nagykövetét, hivatalosan jelezze az Európai Bizottságnak és a migrációs és belügyi politikáért felelős Dimitrisz Avramopulosz biztosnak, hogy a migrációs teher miatti helyzet "súlyossá" vált az országban. Idén már több mint 74 ezren érkeztek Olaszországban, ami  tízezerrel meghaladja a tavalyi év ugyanezen időszakában érkezettek számát. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.