A román uniós biztos szerint Romániában lecsuknák a miniszterelnököt, ha vejének ítélné a közbeszerzéseket

POLITIKA
2017 június 29., 08:47
comments 284

A Hír TV információi szerint az Európai Bizottság román biztosa, Corina Cretu egy sajtótájékoztatón az EU-s pénzek magyarországi felhasználásával kapcsolatban azt mondta, 

Romániában lecsuknák a miniszterelnököt, ha vejének ítélné a közbeszerzéseket.

Cretu arról is beszélt, hogy Magyarországon olyan rendszer működik, ami alkalmas a szabályok kijátszására, de az EU várhatóan szigorítani fogja a pénzek odaítélésének és az ellenőrzéseknek a módját. 

photo_camera Corina Cretu Fotó: Alexandros Michailidis/SOOC

A sajtótájékoztatón arról kérdezték a román biztost, hogy mi a teendő akkor, ha egy illiberális politikát folytató állam miniszterelnökének a veje nyeri a közbeszerzéseket, erre válaszolta ezt: 

„Magyarországra gondolt ön az imént? Hát igen, az egyetlen ország, ahol általában ezt a rendszert látjuk. Például az én országomban, hogyha ilyesmi történne, akkor a következő nap letartóztatnák azt, aki a rokonának ítélte oda a közbeszerzési szerződést. De ez attól is függ, hogy az adott országot hogyan szervezik, milyen az adott ország rendszere”.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.