Kövér szerint Simicska Lajos az ellenzéki sajtó vádjai miatt hitte el, hogy ő irányítja az országot

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
  • Kövér László arról beszélt a Heteknek, hogy azért kellenek a migránsok a baloldalnak, mert sosem lenne elég meleg szavazójuk.
  • A német kereszténydemokratákat már nem tartja kereszténynek. 
  • A házelnök a melegházasságot a zsidó és keresztény értékrend egyik legerősebb tabujának megtörésének tartja. 
  • Szerinte Juncker elvtársi csókban forrt össze Soros Györggyel. 
  • Azt mondta, a baloldal most úgy működik együtt a Jobbikkal, mint ahogy Rákosi Mátyás elvtárs is kiválóan együtt tudott működni a kisnyilasokkal.
  • Orbán azért veszett össze Simicskával, mert az ellenzéki sajtó olyan erővel sulykolta, hogy Simicska Lajos érdekei szerint működik a kormány, hogy azt végül Simicska Lajos is elhitte. 
  • Nem biztos, hogy öt vagy tíz év múlva még ugyanilyen előnyös lesz az uniós tagság, de akkor már nem lesz egyszerű kilépni.

Kövér László a Heteknek adott mélyinterjújában arról beszélt, hogy szerinte a baloldal „szimpla politikai érdekekből” akarja fenntartani a migrációs folyamatot, mert  identitásának fontos elemévé tette azt, hogy valakit mindig fel kell szabadítani, és

„miután a hagyományos tömegbázisukat adó munkásosztály már alig létezik, az úgynevezett LMBTQstb. csoportok inkább csak a normalitás szétzilálásának az eszközei, semmint komoly súllyal számításba jövő választói réteg, ezért importálnak olyanokat, akiknek a szavazatait az emancipáció ígéretével meg lehet majd vásárolni”.

Fotó: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

Arra a felvetésre, hogy a Fidesz pártcsaládjának legerősebb tagszervezetét, a német kereszténydemokratákat vezető Angela Merkel a jelek szerint nagyon is komoly súlyú választói rétegnek tekinti az LMBTQ csoportokat, hiszen éppen a napokban jelentette be, hogy lehetségesnek tartja az egyneműek házasságának engedélyezését Németországban (amit a Bundestag pénteken el is fogadott, bár Merkel maga végül nemmel szavazott), Kövér László úgy reagált: ennek oka „ugyanaz, mint amiért egyes országok jobbközép pártjai elfogadták a baloldal bevándorlás-politikáját: politikusaik maguk sem hisznek már a konzervatív értékek képviselhetőségében”, mégpedig „vagy azért, mert ezek már számukra sem jelentenek semmit, megélhetést kereső, egyszerű »iparosai« ők a politikai szakmának, akik merő véletlenségből éppen egy magát még konzervatív márkanévvel futtató globális ügynöklerakatnál találtak viszonylag jól jövedelmező állást – vagy azért, mert gyávák, és nem mernek szembefordulni a liberális véleménydiktatúrával”.

Szerinte a nyugat-európai jobboldal pártjai „nem akarják észrevenni, hogy egy olyan világban, amelyben a különböző nemű párok között is egyre inkább csökken a házasságra mint életre szóló elköteleződésre való hajlandóság, az azonos neműek házasságának elismeréséért folyó kampány valójában inkább magának a házasságnak mint több ezer éves civilizációs intézménynek az eredeti értelmétől való megfosztására, azaz eltörlésére, a zsidó és keresztény értékrend egyik legerősebb tabujának megtörésére, illetve a normalitás határainak a teljes feloldására irányul”. 

Kövér László szerint azt a felfogás, amely „tagadja az ember mindenfajta kötöttségét, meghatározottságát, meg akarja fosztani először Teremtő Istenétől, azután nyelvét, gondolatait, szokásait adó nemzeti közösségétől, majd a családjától, végül pedig a természetes nemétől is

A házelnök úgy látja, sokféle jelzővel lehet illetni, de kereszténynek biztosan nem lehet nevezni. Egy tippet is adott Angela Merkelnek:

 „Érdeklődve várom, mikor cseréli fel a CDU a nevében viselt, szemlátomást egyre inkább »kirekesztőnek« és a pragmatikus szavazat-optimalizálás gátjának tekintett keresztény szót mondjuk a »centrum«-ra.” 

Sorosról és Junckerről a csókolózás jutott eszébe

Soros Györgyről annyit mondott, hogy semmilyen jogalapja nincsen arra, hogy beavatkozzon az európai ügyekbe és ezen belül Magyarország ügyeibe. Erre szerinte Sorosnak „se felhatalmazása nincs, se fel nem kérték erre, leszámítva Junckert és haverjait Brüsszelben, akik elvtársi csókban forrtak össze vele, mint annak idején Brezsnyev és Honecker a Fidesz plakátjain.”

Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

 Az ellenzéket a Fidesz érdektelennek tartja

Ami a hazai politikáról Kövér László kifejtette, hogy az ellenzéket a Fidesz „érdektelennek” tartja, és ha a Fidesz olyan helyzetbe kerülne 2018 után, mint Theresa May és a toryk, vagyis hogy megnyerné a választást, de nem lenne parlamenti többsége, a maga részéről sem az MSZP-vel, sem a Jobbikkal nem működne együtt.

 „Egy ilyen esetben nagy valószínűséggel a jelenlegi ellenzéki pártokból álló, színesnek tűnő nagykoalíció alakulna. Ezek a pártok ma már sokkal közelebb vannak egymáshoz, mint közülük bármelyik is a Fideszhez” – mondta erről a forgatókönyvről a házelnök

Megjegyezte, hogy a baloldal és a Jobbik szerinte kiválóan megértik egymást. „A történelem – úgy látszik – ismétli önmagát. Rákosi Mátyás elvtárs is kiválóan együtt tudott működni a kisnyilasokkal, és egy pillanat alatt hajlandó volt elfelejteni mit műveltek korábban a Duna-parton, csak hogy megteremthesse belőlük az MKP hiányzó tömegbázisát” – tette hozzá a házelnök.

Csóri Simicska Lajos bedőlt az ellenzéki sajtónak

Az Orbán-Simicska konfliktus hátterében Kövér szerint az lehet, hogy 

az ellenzék, és az ellenzékhez húzó sajtó olyan hosszú ideig és olyan erővel sulykolta azt, hogy Simicska Lajos érdekei szerint működik a kormányzás, hogy azt valószínűleg Simicska Lajos is elhitte”. 

Azt azonban határozottan cáfolta, hogy 2014 előtt Simicska kormányozta volna az országot.

Nem elég a korrupció, a bukáshoz az országot is tönkre kell tenni

Arra a kérdésre, hogy nem tart-e attól, hogy a Fideszt ugyanúgy megehetik vezetői és holdudvara korrupciógyanús ügyei, mint 2010 előtt az MSZP-t, a házelnök azt válaszolta: „az MSZP hitelességét nem önmagában a korrupció zabálta föl, bár kétségkívül fontos szerepet játszott az MSZP történelmi bukásában. Szerintem az MSZP-t az vitte a mélybe, 

hogy miközben nem volt képes hitelesen tisztázni magát a korrupció vádja alól, aközben tönkretette az országot”.

A házelnök szerint „az MSZP és Gyurcsány Ferenc történelmi mélységekbe rúgta le Magyarországot 2010-re, és ennek csak az egyik eleme volt a mindent elöntő korrupció és az erről kialakult közvélekedés”, de „voltak itt azért még súlyosabb dolgok is”, például az, hogy „Magyarországon 2008-2009-ben nyilvánvalóan a származásuk miatt, előre megfontolt szándékkal, brutális kegyetlenséggel megöltek öt cigány embert, köztük egy gyereket”. 

Nem én mondtam, nem mi mondtuk, hanem az SZDSZ két egykori politikusa, hogy nem lehetünk nyugodtak a tekintetben, hogy az akkori magyar hatóságok, a rendőrség, a titkosszolgálatok nem járultak hozzá a történtekhez minimum félrenézéssel, vagy ne adj’ isten tevőlegesen” – emlékeztetett Kövér László.

Nem kell az €

Magyarország euróövezeti csatlakozásáról Kövér László azt mondta: ma Magyarországnak az az érdeke, hogy az euróövezeten kívül megőrzött mozgásterét kihasználva próbálja meg a lemaradását tovább csökkenteni az euróövezet centrumállamaihoz képest. Meggyőződése, hogy ma Magyarország veszítene az euróövezethez történő csatlakozáson.

Majdnem nemmel szavazott az uniós csatlakozásra

Kövér László elmondta, hogy 2003-ban igennel szavazott az uniós csatlakozásra, de akkor már csak félszívvel. „Azt gondoltam ugyanis, hogy nem lenne tisztességes, hogy miközben a Fidesz és jómagam is azt hirdettük a nyilvánosság előtt, hogy jó az uniós csatlakozás, azonközben a függöny mögött a magam lelkiismeretét megnyugtatandó nemmel szavazok”, de – tette hozzá - a családban döntetlenre hozták a szavazást, a felesége ugyanis nemmel szavazott.

Ezzel együtt is ma Magyarország számára még több előnye van az uniós tagságnak, mint hátránya, de ez nem biztos, hogy így lesz öt vagy tíz év múlva. Sőt, az sem biztos, hogy ha öt vagy tíz év múlva kiderülne, hogy a tagságnak több hátránya van, mint előnye, akkor olyan egyszerű lenne a kilépés az unióból” – mondta.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.