Orbán: Magyarország kitart a barátai mellett, és Törökország oldalán áll

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A magyar-török üzleti fórum megnyitóján jelentette ki Orbán Viktor, hogy

"Magyarország kitart a barátai mellett, és Törökország oldalán áll."

A magyar miniszterelnök pénteki ankarai beszédében kiemelte, hogy Magyarország kiállása Törökország mellett nem egyszeri eset, hanem annak a stratégiának a következménye. Szerinte

"Magyarországnak konzervatív országként az emberi értékek számítanak. Fontos az üzlet, a pénz, de a legfontosabb az, hogy az embernek legyenek barátai."

Orbán szerint ebből kötelezettségek is fakadnak, és Magyarország kitart a barátai mellett, még "ha kényelmetlen" is. Sőt, 

"akármilyen törökellenes megnyilatkozások is lesznek jelentős európai uniós országokban, Magyarország ezekhez sohasem fog csatlakozni."

Törökországnak tisztelet jár, és ezt mindig meg is adjuk neki, tette hozzá. 

Fotó: Ali Balikci/Anadolu Agency

Orbán szerint egy török üzletembernek azért is érdemes Magyarországra figyelnie, mert ez Európa legbiztonságosabb országa: 

"miközben Európában a közbiztonság romlik, Magyarországon rend, biztonság és kiszámíthatóság van minden szempontból."

Hozzátette ugyanekkor, hogy szerinte a magyar "érzékeny fajta", ezért azt tanácsolta a török üzletembereknek, hogy "ne provokálják" és "ne oktassák ki" őket, ha üzletet akarnak csinálni, viszont adják meg nekik a tiszteletet, hiszen ugyan Magyarország egy tízmilliós ország, de ezeréves történelme van, ami tiszteletet parancsol.

Az üzleti fórum után Orbán Viktor több miniszterével együtt részt vesz a felső szintű stratégiai tanács ülésén, amely a gyakorlatban magyar-török kormányülést, kormányzati csúcstalálkozót jelent. (MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.