Visszaköveteli az állam az uniós pénzt a kisteleki fantomszálló építőjétől

gazdaság
2017 július 05., 08:02
comments 48

A Kistelekre tervezett gyógyszállónak eredetileg 2014 végéig kellett volna elkészülnie. Minderre 822,4 millió forint uniós támogatást adott a kormány. A projektre szinte a teljes támogatási összeget le tudta hívni vállalkozó, miközben az önrészük hiányzott.

Mivel a projekt elakadt, az építtető Royal Casa folyamatosan haladékot kért az NGM-től, hátha sikerül valahonnan pénzt szerezni a szállóra. Most a minisztérium szerződést bontott a szegedi alapítású céggel, így a vállalkozónak vissza kell fizetnie a 822 millió forint uniós és állami támogatást.

link Forrás

Gyulyás Zoltán, a gyógyszállót építő Royal Casa Kft. korábbi tulajdonosa a Délmagyarnak azt mondta, végtelenül csalódott, januártól egészen mostanáig bízott abban, hogy egy magánbefektető bevonásával be tudják fejezni a gyógyszálló építését.

A vállalkozó korábban azt mondta, őt is csőbe húzták a projekttel, hiszen ő már csak akkor vette át a projektet 2014-ben, amikor az eredetileg pályázó tulajdonosok már egy rakás pénzt elköltöttek anélkül, hogy az építkezés megkezdődött volt.

A vállalkozó a helyzetet a lapnak úgy értékelte: „Nem hosszabbították meg a határidőt. Ebben a helyzetben nekem már nincs kompetenciám. Azt tudom mondani, hogy nem tudok mit mondani.” Feltételezése szerint azért utasíthatták el a kérelmét, mert már nagy késésben voltak. Most az irányító hatóság felmondta a támogatási szerződést, és visszakéri a 822 millió forint uniós és állami támogatást, amit adójellegű követelésként hajt be a NAV.

A vállalkozó bízik abban, hogy olyan ember kezébe kerül majd a gyógyszálló, aki be tudja fejezni a beruházást.

A Délmagyar június végén arról írt, hogy az őrizetlenül álló épületből azóta nyílászárókat és a szerelvényeket is ellopták. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.