A Fidesz-frakció szóvivője kivonult a saját sajtótájékoztatójáról

POLITIKA
2017 július 11., 17:44
comments 337

Halász János kedden sajtótájékoztatót tartott, ahol többek között azt a kérdést is érintette, hogy a Fidesz választ vár Vona Gábortól, a Jobbik elnökétől azzal kapcsolatban, tudott-e arról, hogy „a Jobbik antiszemita politikusa, Kulcsár Gergely feltehetően egy fiatalkorúval folytatott viszonyt”. Ez a téma az utóbbi időben gyakran napirendre kerül a fideszes pártsajtóban. 

link Forrás

A tájékoztatón a Jobbik pártalapítványa által finanszírozott N1TV-tők Kisberk Szabolcs jelentkezett, aki arra volt kíváncsi, hogy miután azt állítják, Kulcsár fiatalkorút rontott meg, fordultak-e hatóságokhoz. Erre Halász elmondta, hogy zajlik egy per, ahol tanúk állították ezt, a hírekben lehetett látni ezt a helyzetet. 

Majd Halász áttért arra, hogy az N1TV mennyire sok pénzt kapott az elmúlt években a Jobbik alapítványától. Erre válaszul az N1TV képviselője közbevetette, hogy Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor barátja az Echo TV tulajdonosa, Andy Vajna a TV2 tulajdonosa, a köztévé pedig a Fideszé. 

Halász próbálta ekkor lekeverni Kisberket, de az N1TV riportere folytatta a kérdésének feltételét. Erre válaszul a fideszes politikus elmondta, hogy a „Jobbik pártkatonái jelen vannak a sajtótájékoztatón, ez nagyon szomorú, de tudnak az alapítványuknál a kasszához fordulni, talán még Vona Gábor is ellenjegyzi a számlát, mert jó kérdéseket tett fel.”

Majd megjegyezte, hogy itt a többiek itt kérdezni sem tudnak, és kivonult a teremből. Kifelé menet még odavette Kisberknek, hogy próbáljon meg viselkedni a sajtótájékoztatón. (MNO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.