Az utolsó pillanatban hívták meg a magyar úszólegendákat a vébé megnyitójára, majd egy nappal később vissza is mondták az egészet

politika
2017 július 11., 12:06
comments 303

Az Index információi szerint egykori olimpiai és világbajnok úszókat kértek fel az utolsó pillanatban arra, hogy szerepeljenek a vizes világbajnokság megnyitóján, majd egy nappal később közölték velük, hogy még sincs szükség rájuk. 

Az egyik érintett arról beszélt a lapnak, hogy szerinte a nyitóünnepség kapcsán megalázták a magyar úszósport elmúlt három-négy évtizedének legnagyobb alakjait. 

A 3,4 milliárd forintból összehozott megnyitóra a műsort rendező Káel Csaba megbízottja alig tíz nappal kereste meg a magyar úszólegendákat. A lap cikke szerint a felkért sportolók igent mondtak a szereplésre, végül hat nappal a megnyitó előtt kaptak információkat a főpróbáról, illetve a feladataikról. Ekkor, azaz mindössze hat nappal a megnyitó előtt még azt se tudták megmondani nekik, hogy milyen ruhát kéne viselniük a megnyitón. 

Majd egy nappal később írtak nekik a rendezvény művészeti koncepcióját kidolgozó Müpától, ezúttal arról, hogy mégsincs szükség a részvételükre. Az Index információi szerint a levélben az állt, hogy

Az éjjeli próba során a rendező úgy döntött, hogy a rendezvényen mégsem lesz szükség az olimpikonokra

A produkciós menedzser azzal érvelt, hogy már nem lenne idő próbálni. A lap információi szerint biztosan csak Egerszegi Krisztina lesz jelen a nyitóünnepségen, akire egy másik feladat is vár ekkor. 

A cikk szerint a bénázás miatt Seszták Miklós fejlesztési miniszter megpróbálta kiengesztelni a sportolókat, például egy külön rendezvény ígéretével a Duna Arénába, de ezt a sportlegendák érthető okból nem fogadták el. 

A lap arról ir, hogy információik szerint a világbajnokság szervezői, illetve a Magyar Úszó Szövetség vezetői a rendelkezésre álló több mint 1500 VIP-napijegyből összesen 20-25 darabot kapnak a magyar úszósport legendás szereplői. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.