Egy szép, liberális önfarokba harapást hagyok itt búcsúzóul

külföld
2017 július 11., 14:06
comments 7

Elkeseredett véleménycikket írt a The Hill-re Daniel Calingaert, a Freedom House egyik főfőnöke.

A cikk arról szól, hogy a világ különböző mocskos rezsimjei hogy használják ki saját piszkos céljaikra a nyitott társadalmak jóhiszeműségét. Eddig minden rendben is van, senkinek sem lehet egy rossz szava (kivéve a mocskos diktátoroknak).

A cikk végén azonban Calingaert elővezeti megoldási javaslatait is, amelyek között szerepel az is, hogy

"the U.S. government should curb the influence of dictators’ Washington lobbyists by stepping up enforcement of the Foreign Agents Registration Act and adding a requirement to label events and trips paid by a foreign agent."

Vagyis hogy az amerikai kormánynak úgy kellene megtörnie a külföldi diktátorok washingtoni lobbistáinak hatalmát, hogy komolyan veszik a külföldi ügynökök regisztrálását, és kötelezővé teszik az ezek által fizetett utazások és rendezvények felcímkézését.

Lehet, hogy Calingaertnek érdemes lenne az ötletéről néhány magyar jogvédőt is megkérdeznie.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.