Esernyőkölcsönző startup indult Kínában, pár hét alatt szinte mind a 300 ezer esernyőnek lába kélt

külföld
2017 július 11., 14:23
comments 33

Miután a biciklikölcsönző szolgáltatások egyre népszerűbbé kezdtek válni Kínában, több vállalkozó is kitalálta, hogy továbbviszi a projektet, és más termékeket is hasonló kölcsönzős módon tesz hozzáférhetővé. A Shanghaiist cikke szerint viszont az hamar kiderült, hogy esernyővel nem érdemes próbálkozni: pár héttel azután, hogy egy vállalkozás 11 kínai városban indított esernyőkölcsönző szolgáltatást, be is jelentették, hogy vége, mivel szinte mind a 300 ezer esernyőjüknek lába kélt. 

A helyi sajtó szerint a kölcsönzőket a 19 jüanos, azaz 750 forintos letét se riasztotta el attól, hogy ne vigyék vissza egy terminálhoz a kölcsönzött esernyőket. 

A vállalat mögött álló üzletember ugyanakkor nincs nagyon elkeseredve, most azt tervezi, hogy év végéig akár 30 millió új esernyővel tér vissza a piacra. Nem ez az egyetlen startup amúgy, amelyik jelenleg az esernyőkölcsönzésen gondolkodik Kínában, jelenleg 14 hasonló szolgáltatás keresi az eső elől menekülő kínaiak kegyeit. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.