Lehetetlennek tűnt, de Roger Federer még nagyobb lett

sport
2017 július 16., 14:55
comments 57
photo_camera Fotó: ADRIAN DENNIS/AFP

Miután az egész 2017-es wimbledoni tornán sem veszített el egyetlen szettet sem, természetesen a döntőben is 3:0-ra (6:3, 6:1, 6:4) nyert Roger Federer Marian Cilic ellen. A hetedik helyen kiemelt horvát a második szett közepétől kezdve sérüléssel küzdött, egyszer el is sírta magát, és többször kért orvosi segítséget.

Azt ez a meccs előtt, sőt, tulajdonképpen már évek óta lehetett tudni, hogy Roger Federer minden idők legnagyobb teniszezője, de ez az újabb wimbledoni győzelem azt is bebizonyította, hogy újabb aranykorát éli.

A 35 éves svájci teniszező 2012 óta nem nyert Grand Slam-tornát, és egyre többen suttogtak arról, hogy jobban tenné ha visszavonulna, mert erre a hosszú alkonyra már semmi szükség. Erre 2017-ben megnyerte az ausztrál Opent, most pedig Wimbledont is - pedig egy szezonban két GS-győzelemre 2009 óta nem volt képes.

Ez volt Federer 19. Grand Slam-tornagyőzelme, ami abszolút rekord, ráadásul a 8. Wimbledonja is rekord, eddig Pete Sampras-szal állt höltversenyben, hét győzelemmel az örökranglista élén.

Talán szebb lett volna, ha Federer egy teljesen egészséges ellenfél ellen ér ismét a csúcsra, de ez aztán végképp nem a svájci hibája. Federer karrierje eddig is mindent felülmúlt, ami korábban a teniszben elképzelhetőnek tűnt, most pedig az is kiderült, hogy 35 éves kora után is jobb tud lenni bárkinél.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.