Hiányzó nyelvvizsgák miatt tizenkétezer diploma ragadt bent tavaly az egyetemeken, főiskolákon

A Magyar Hírlapnak számolt be Nyelviskolák Szakmai Egyesületének elnöke arról, hogy 

"csaknem tizenkétezer diploma ragadt bent az egyetemeken és főiskolákon 2016-ban azért, mert hiányzott az oklevél kiadásához szükséges nyelvvizsga."

Salusinszky András szerint az egyetemek nem tehetnek a helyzetről, hiszen a felsőoktatás feladata a szaknyelvi oktatás, nem pedig az általános nyelv tanítása. A lap emlékeztet: évről többen vannak azok, akiknek hiányzik a diplomaszerzéshez szükséges nyelvvizsga. Míg 2015-ben 9354 volt ez a szám, tavaly már 11 708-an voltak a nyelvvizsga nélkül diplomázók. 

Fotó: Mohai Balázs

A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy a kormány ősztől reprezentatív kutatásba kezd: felmérnék, hogy miért nem tanulják az idegen nyelveket meg jól a gyerekek a közoktatásban.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.