Fidget spinnert pörgetett gólja után a Paks játékosa

futball
2017 július 18., 10:18

A Paks-Újpest meccsen egyenlített 11-esből a hazaiaknál játszó Szabály Dénes. A büntető gyengén rúgta, de a kipattanót bepofozta. Aztán előbb csendre intette az újpesti tábort, majd a gatyájából előrántott egy bekészített fidget spinnert, amit örömében pörgetni kezdett. 

link Forrás

Fene tudja, mennyie kényelmetlen egy fidget spinnert a gatyába rejtve focizni, Szakály a 16. percben rúgta a gólt, utána talán megszabadult tőle.

A Nemzeti Sport ugyanakkor megkereste az MLSZ-t, hogy szabályos-e a gólöröm. A válasz: nem, műanyag játékot nem lehet a pályára vinni. 

„A játékvezető dolga volna ezt ellenőrizni, de mégsem nyúlhat be a játékosok nadrágjába, nem rejtegetnek-e ott valamit. Bízunk benne, hogy a labdarúgók képesek lesznek felnőtt profiként viselkedni, hogy erre ne is legyen szükség”

- mondta Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője. Azt is mondta, hogy megértik Szakály Dénest, hogy szerette volna megmutatni örömét a világnak. Ugyanakkor profi labdarúgótól szokatlannak találjuk az ilyen viselkedéstVannak érzelmes, játékos vagy üzengetős gólörömök, de nem szeretnénk, ha a jövőben különböző tárgyak is szerepet kapnának a gólörömöknél.”

Fidget spinneres gólörömöt én még nem láttam, mindenféle egyebet igen. A Dortmund játékosa, Aubameyang például pókemberes maszkot rántott elő a gatyájából, de megbüntették miatta. 

Szakály testvére, Péter a Felcsútban játszik. Ő is lőtt gólt a hétvégén, a Fradi ellen, neki is emlékezetesre sikerült a gólöröme, mert a füléhez tett kezével jelezte a Groupama közönségének, hogy nem hallja a hangjukat. Ami azért szokatlan a rendszeresen kongó lelátók előtt játszó felcsúti játékostól. Azt mondta, ezzel üzent a korábbi bekiabálások miatt. Szakály Péter ezért sárga lapot kapott, Pintér Atilla le is cserélte, nehogy kiállítsák. 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.