Fidget spinnert pörgetett gólja után a Paks játékosa

A Paks-Újpest meccsen egyenlített 11-esből a hazaiaknál játszó Szabály Dénes. A büntető gyengén rúgta, de a kipattanót bepofozta. Aztán előbb csendre intette az újpesti tábort, majd a gatyájából előrántott egy bekészített fidget spinnert, amit örömében pörgetni kezdett. 

Fene tudja, mennyie kényelmetlen egy fidget spinnert a gatyába rejtve focizni, Szakály a 16. percben rúgta a gólt, utána talán megszabadult tőle.

A Nemzeti Sport ugyanakkor megkereste az MLSZ-t, hogy szabályos-e a gólöröm. A válasz: nem, műanyag játékot nem lehet a pályára vinni. 

„A játékvezető dolga volna ezt ellenőrizni, de mégsem nyúlhat be a játékosok nadrágjába, nem rejtegetnek-e ott valamit. Bízunk benne, hogy a labdarúgók képesek lesznek felnőtt profiként viselkedni, hogy erre ne is legyen szükség”

- mondta Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője. Azt is mondta, hogy megértik Szakály Dénest, hogy szerette volna megmutatni örömét a világnak. Ugyanakkor profi labdarúgótól szokatlannak találjuk az ilyen viselkedéstVannak érzelmes, játékos vagy üzengetős gólörömök, de nem szeretnénk, ha a jövőben különböző tárgyak is szerepet kapnának a gólörömöknél.”

Fidget spinneres gólörömöt én még nem láttam, mindenféle egyebet igen. A Dortmund játékosa, Aubameyang például pókemberes maszkot rántott elő a gatyájából, de megbüntették miatta. 

Szakály testvére, Péter a Felcsútban játszik. Ő is lőtt gólt a hétvégén, a Fradi ellen, neki is emlékezetesre sikerült a gólöröme, mert a füléhez tett kezével jelezte a Groupama közönségének, hogy nem hallja a hangjukat. Ami azért szokatlan a rendszeresen kongó lelátók előtt játszó felcsúti játékostól. Azt mondta, ezzel üzent a korábbi bekiabálások miatt. Szakály Péter ezért sárga lapot kapott, Pintér Atilla le is cserélte, nehogy kiállítsák. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.