Vasvillával verte halálra az élettársát karácsonykor

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Heves Megyei Főügyészség vádat emelt egy 53 éves férfival szemben, aki tavaly karácsonykor Mezőtárkányban egy vasvillával olyan súlyosan bántalmazta az élettársát, hogy a nő végül hosszabb szenvedés után belehalt a neki okozott sérülésekbe.

Az előzetesben lévő férfi 2000 óta élt élettársi kapcsolatban az asszonnyal, akit rendszeresen bántalmazott. Az élettársak - mint gyakorta más napokon is - 2016. december 25-én délben italozni kezdtek, ami délutánra oda vezetett, hogy a féltékeny férfi összeveszett a nővel, először ököllel ütötte meg, azután felkapott egy farudat és azzal is lesújtott rá, majd a földre került nőt órákon át tovább bántalmazta, egy vasvilla nyelével verte a fejét. A nő a kezét és a karját felemelve próbált védekezni a meg-megújuló támadások ellen, de a férfi olyan erővel ütötte, hogy végül az asszony mindkét karját is eltörte. A nő a bántalmazást követően még az éjjel a padlón fekve meghalt. Halálát az elszenvedett sérülések miatt kialakult traumás sokk okozta.

Mialatt az asszony haldoklott, az utcán két gyerek petárdával játszott, ami miatt a környékbeliek többször rájuk is szóltak. A gyerekek végül egy petárdát a vádlott udvarára is bedobtak, ezért a dühödt férfi kiabálni kezdett velük, majd egy kapával a kezében kergetni kezdte őket az utcán.

A két gyerek ijedten menekült be előle egy nyilvános telefonfülkébe, melynek ajtaját az üldözőjük rájuk törte a kerti szerszámmal. A fiúk csak fürgeségüknek köszönhették, hogy el tudtak szaladni előle.

A férfi ezt követően visszatért a lakására, ahol végignézte élettársa haláltusáját. 22 óra után ment ki ismét az utcára, ahol leintette, majd a házba hívta a gépkocsival arra haladó polgárőröket - akik egyike a mentőszolgálat dolgozója volt - de azok már csak a földön vérbe fagyva fekvő sértett halálának beálltát tudták megállapítani.

A Heves Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével és garázdaság vétségével vádolja az elkövetőt, akivel szemben halmazati büntetésül fegyházban letöltendő szabadságvesztés büntetés kiszabására és a közügyektől történő eltiltásra, valamint arra is indítványt tett, hogy a bíróság kötelezze a közel négymillió forint bűnügyi költség megfizetésére.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.