Több szaktárgyból is elkeserítően gyenge eredmények születtek az érettségin

oktatás
2017 július 19., 04:00
comments 74

A Magyar Nemzet ír szerdai számában arról, hogy több ágazati szakmai érettségi tárgyból is gyenge eredmények születtek középszinten. Az Oktatási Hivatal adatai azt mutatják, hogy

35 tárgyból kilenc esetében a diákok átlaga még a hármast sem érte el.

A legrosszabb eredmény élelmiszeripari ismeretekből született, 2,74 lett az átlag. Ezt a közlekedésgépészet követi, majd a nyomdaipari ismeretek következik 2,75-ös átlaggal. Mindössze három tárgy volt, amelyben négyes feletti átlag született: pedagógiai ismeretek, a képző- és iparművészet, illetve a hang-, film- és színháztechnikai ismeretek. 

A 35 szakmai ágazati tárgy átlaga középszinten 3,34 lett.

(via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.