Az Interpol köröztet egy 173 fős listát, aminek a tagjai az ISIS öngyilkos merénylői lehetnek, akiket Európába küldhettek

Terrorizmus
2017 július 21., 20:17
comments 63

Az Interpol május 27. óta köröztet egy 173 fős listát, aminek a tagjai az Iszlám Állam öngyilkos merénylői lehetnek, akiket Európába küldhettek, hogy merényletekkel bosszút álljanak a terrorszervezet közel-keleti katonai kudarcai miatt.

A listát az amerikai hírszerzők az ISIS elleni, iraki és szíriai harcok során összegyűjtött információkból állították össze, és az FBI-on keresztül jutott el az Interpolhoz. Az európai terrorellenes hálózatok attól tartanak, hogy ahogy az Iszlám Állam kalifátusa összeomlik, úgy nő a veszélye annak, hogy a fanatikus öngyilkos robbantók Európába jönnek, akár egyedül is.

Egyelőre nincs arra bizonyíték, hogy bárki, aki szerepel a listán (amit a Guardian megszerzett), bejutott volna már Európába. A listán szereplő gyanúsítottak neve, az ISIS-hez való csatlakozásuk dátuma, a legutóbbi utóbbi valószínűsíthető tartózkodási helye, az anyjuk neve és bármilyen kép szerepel, amit csak találtak róluk. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.