Lövöldőzés volt Izrael jordániai nagykövetségénél

külföld
2017 július 23., 16:29
comments 84

Kés és pisztolypárbaj zajlott Izrael ammáni nagykövetségén: egy jordániai állampolgár és egy izraeli között viszály tört ki, aminek végén a jordániai belehalt két pisztolylövésbe, az izraelit pedig szúrt sebbel, válságos állapotban vitték kórházba.

Hogy mi okozta a végzetes veszekedést, egyelőre nem tudni. A jordániainak a vállát érte két lövés, az izraelinek a mellkasa sérült. 

Biztonsági források közölték, hogy lezárták a nagykövetség környékét. 

A dpa német hírügynökség megjegyzi, hogy a hétvégén igencsak éleződött a feszültség Izrael és a palesztinok között, és emiatt Jordánia vasárnap azzal fordult az arab országokhoz, hogy sürgősen üljenek össze külügyminisztereik a helyzet megvitatására. (MTI, Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.