Lezuhant a német hadsereg egyik helikoptere Maliban, ketten meghaltak

külföld
2017 július 27., 05:05

Mali északi részén, Gaótól 70 kilométerre lezuhant egy Tiger típusú német katonai helikopter. A gép fedélzetén két katona utazott, akik nem élték túl a zuhanást. A eset  körülményei egyelőre ismeretlenek, de az ügyet vizsgáló főfelügyelő helyettese szerint nincsenek arra utaló jelek, hogy külső hatás érte volna a gépet. 

Egy német Tiger helikopter Maliban.
photo_camera Egy német Tiger helikopter Maliban. Fotó: Markus Heine/NurPhoto

Joachim Rühle hozzátette, hogy a lezuhant gép teljesen kiégett, senki sem élte túl. Hozzátette, hogy a gép a zuhanás előtt nem küldött vészjelzést. A Spiegel szemtanúkra hivatkozva arról ír, hogy technikai okok okozhatták a balesetet. A német helikopterekkel már tavasszal is gondok voltak, mert az 50 fokos hőség és a por miatt nem tudtak felszállni. (Süddeutsche Zeitung)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.