Lezuhant a német hadsereg egyik helikoptere Maliban, ketten meghaltak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Mali északi részén, Gaótól 70 kilométerre lezuhant egy Tiger típusú német katonai helikopter. A gép fedélzetén két katona utazott, akik nem élték túl a zuhanást. A eset  körülményei egyelőre ismeretlenek, de az ügyet vizsgáló főfelügyelő helyettese szerint nincsenek arra utaló jelek, hogy külső hatás érte volna a gépet. 

Egy német Tiger helikopter Maliban.Fotó: Markus Heine/NurPhoto

Joachim Rühle hozzátette, hogy a lezuhant gép teljesen kiégett, senki sem élte túl. Hozzátette, hogy a gép a zuhanás előtt nem küldött vészjelzést. A Spiegel szemtanúkra hivatkozva arról ír, hogy technikai okok okozhatták a balesetet. A német helikopterekkel már tavasszal is gondok voltak, mert az 50 fokos hőség és a por miatt nem tudtak felszállni. (Süddeutsche Zeitung)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.