"Egy boa constrictor ragadt az arcomra" - riasztotta egy nő a mentőket az USA-ban

"Asszonyom, micsoda???" - kérdezett vissza a 911-es segélyhívó operátora Ohióban, amikor egy nő közölte, hogy egy boa ragadt az arcára.

"Egy boa constrictor ragadt az arcomra" - közölte a bajba jutott nő kicsit zaklatottan, de tárgyszerűen, majd a hitetlenkedő operátor kérdésére megismételte, hogy egy boa, és hogy már kiszaladt a házából. "Tehát kint van egy boával az arcára ragadva?" - igyekezett minden részletet pontosítani az operátor.

Az arcára tekeredett boával küzdő nő ezután még fontosnak tartotta közölni, hogy a boát előző nap ő maga mentette meg. De az operátor félreértette, "rescued" helyett "arrestedet", letartóztattamot értett, ezért a nőnek újból magyarázkodnia kellett. De közben a kígyó is haladt tovább a maga dolgával. "Kérem, siessenek, már elkapta az orromat" - kiabálta ekkor az áldozat. Az operátor biztosította róla, hogy a mentők már úton vannak, majd az iránt érdeklődött, hogy a nő le tudja-e feszíteni a boa álkapcsát az arcáról. "Mindenhol vér van" - feleli erre a nő.

A mentők végül lefejezték a kígyót, hogy lefejthessék az áldozat arcáról. A nőt kórházba szállították, állapota kielégítő. (Via BBC. Címapképünk illusztráció, nem a történetben érintett boát ábrázolja. Fotó: Manuel Cohen / AFP.)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.