Favágók támadtak a lengyel tévéstábra a világörökségnek számító lengyel őserdőben

Tüntetők követelik a bielowiezai erdőirtás leállítását július 4-én a Világörökségi Bizottság tanácskozása előtt.Fotó: JANEK SKARZYNSKI/AFP

Két favágó támadt a világörökségnek számító Bialowieza Erdőben forgató lengyel tévéstábra, jelentette az AP. Európa egyik utolsó őserdejében a tavaly hatalomra került konzervatív kormány engedélyezte az erdőirtást, amit a környezetvédők mellett az Európai Unió is hevesen bírált.

Sőt, az Európai Bíróság pénteken azonnali hatályú végzésében felfüggesztette az erdőirtást. Erre az teremtett jogalapot, hogy a Bialowieza Erdőt európai jogszabályok is védik.

Az AP beszámolója szerint a rendőrség elfogta a tévéstábra támadó 22, illetve 47 éves férfit. Tájékoztatásuk szerint mindketten az erdőirtáson dolgozó egyik vállalat munkatársai.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.