Favágók támadtak a lengyel tévéstábra a világörökségnek számító lengyel őserdőben

külföld
2017 július 30., 08:33
comments 184
Tüntetők követelik a bielowiezai erdőirtás leállítását július 4-én a Világörökségi Bizottság tanácskozása előtt.
photo_camera Tüntetők követelik a bielowiezai erdőirtás leállítását július 4-én a Világörökségi Bizottság tanácskozása előtt. Fotó: JANEK SKARZYNSKI/AFP

Két favágó támadt a világörökségnek számító Bialowieza Erdőben forgató lengyel tévéstábra, jelentette az AP. Európa egyik utolsó őserdejében a tavaly hatalomra került konzervatív kormány engedélyezte az erdőirtást, amit a környezetvédők mellett az Európai Unió is hevesen bírált.

Sőt, az Európai Bíróság pénteken azonnali hatályú végzésében felfüggesztette az erdőirtást. Erre az teremtett jogalapot, hogy a Bialowieza Erdőt európai jogszabályok is védik.

Az AP beszámolója szerint a rendőrség elfogta a tévéstábra támadó 22, illetve 47 éves férfit. Tájékoztatásuk szerint mindketten az erdőirtáson dolgozó egyik vállalat munkatársai.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.