Favágók támadtak a lengyel tévéstábra a világörökségnek számító lengyel őserdőben

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Tüntetők követelik a bielowiezai erdőirtás leállítását július 4-én a Világörökségi Bizottság tanácskozása előtt.Fotó: JANEK SKARZYNSKI/AFP

Két favágó támadt a világörökségnek számító Bialowieza Erdőben forgató lengyel tévéstábra, jelentette az AP. Európa egyik utolsó őserdejében a tavaly hatalomra került konzervatív kormány engedélyezte az erdőirtást, amit a környezetvédők mellett az Európai Unió is hevesen bírált.

Sőt, az Európai Bíróság pénteken azonnali hatályú végzésében felfüggesztette az erdőirtást. Erre az teremtett jogalapot, hogy a Bialowieza Erdőt európai jogszabályok is védik.

Az AP beszámolója szerint a rendőrség elfogta a tévéstábra támadó 22, illetve 47 éves férfit. Tájékoztatásuk szerint mindketten az erdőirtáson dolgozó egyik vállalat munkatársai.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.