Megölték a rendőrök a Duterte halállistájára felkerült polgármestert

külföld
2017 július 31., 06:29
Rodrigo Duterte július 24-én, amikor megfogadta, hogy minden tiltakozás ellenére is folytatja a lincshadjáratát.
photo_camera Rodrigo Duterte legutóbb egy hete, július 24-én fogadta meg, hogy minden tiltakozás ellenére is folytatja a lincshadjáratát. Fotó: NOEL CELIS/AFP

Rendőrök lőtték agyon otthonában Reynaldo Parojinogot, a Fülöp-szigetek egyik legnyugtalanabb vidéke, Mindanao egyik városának polgármesterét. Az ozamizi polgármesterre otthonában törtek rá a rendőrök, neje és tíz vendége szeme láttára lőtték agyon.

Parojinogot előzőleg az ország elnöke, Rodrigo Duterte nyilvánosan drogkereskedelemmel vádolta, és fel is írta listájára, amire azokat írja fel, akik szerinte drogokkal kereskednek. Ezt gyakorlatilag halállistának tekinthetjük, mivel Duterte legalizálta a drogkereskedők és a kábítószerfogyasztók bírósági eljárás nélküli lemészárlását.

A rendőrök szerint Parojinog testőrei tüzet nyitottak rájuk, amikor megpróbálták letartóztatni a polgármestert. Parojinogék tagadják ezt, szerintük az ő embereik nem lőttek, nem volt tűzharc, a rendőrök egyoldalúan nyitottak tüzet. A lövöldözésben Parojinog fivére is meghalt, polgármesterhelyettes lányát pedig letartóztatták.

Parojinog a harmadik polgármester, akit agyonlőttek Duterte drogellenes lincshadjáratában, aminek ezidáig hétezernél több halálos áldozata van. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.