Forrong Újbuda: 350 lakásos megalakóparkot építenek a Feneketlen-tó mellé

építészet
2017 augusztus 02., 14:33
comments 356

A Heti Válasz ír arról, hogy a Horizon Development Kft. fejlesztőcég 2-3 éven belül óriási lakóparkot épít a Karolina utat a Feneketlen-tóval összekötő Diószegi út mellett. Ez konkrétan három gigantikus lakótömböt, benne 350 lakást és egy 500 férőhelyes mélygarázst jelent a Hotel Flamenco mellett.  

A csoport tulajdonosa, Kovács Attila már össze is kürtölte a környék lakóit, hogy beavassa őket a részletekbe, ők viszont nem voltak boldogok. A Buda Gardens megálmodója magabiztosnak mutatkozott, arról beszélt, hogy biztosan megépül a park, sőt a lap szerint azt éreztette, hogy 

"a helyieknek nem lázadozniuk kellene, hanem hálát adni (praktikusan neki), hogy nem 50 ezer négyzetméter irodát pakol a maga bő 1,2 hektárjára, mert ezt is megtehetné".

Kovács magabiztossága azért figyelemreméltó, mert a környék iskolái, óvodái, játszóterei már így is tele vannak, a beruházással pedig biztosan megszűnik a vidék kertvárosnak lenni, még ha a tulaj szerint jobbára egyszintes üzemegységek és raktárak esnek csak a projekt áldozatául.  

Érdekesség még a cikk szerint, hogy a Miniszterelnökség által felügyelt telek egy Walnut Estat nevű rt.-n keresztül került a ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.-től a Horizonhoz, de a köztes eladó csak néhány napig volt tulaj. 

A Horizon a jó referenciákkal rendelkező DVM-csoport tagja, amely az utóbbi időben más állami projektek mentén is feltűnt: dolgoztak az Eiffel Palac irodaházán, és kivitelezői voltak a Vajna-család által felfuttatott Dorottya utcai gyémántboltnak is. (Heti Válasz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.