Neymar évi 40 millió fontot kereshet a PSG-nél

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

A Barcelonától a Paris St. Germain-hez igazoló brazil játékos 865 ezer eurót, azaz 775 ezer fontot, azaz nagyjából 260 millió forintot fog keresni. Hetente. Ez azt jelenti, hogy havonta mondjuk 1 milliárd forintot. Sőt, egy kicsit többet. Egy évben úgy 13-14 milliárdot. 

Neymar gólöröme a 2016-os spanyol kupadöntőn a Sevilla ellenFotó: CESAR MANSO

Legyünk persze igazságosak: az éves 45 millió eurós keresetéből még adóznia kell majd.

És ez csak Neymar fizetése. Ezen felül a Párizsnak ki kell fizetnie a Barcelonának a játékos szerződésében rögzített kivásárlási árát, ami 222 millió euró, azaz 67 milliárd forint. Mivel a francia klub ötéves szerződést kínált a sztárnak, így összesen 400 millió font, tehát több mint 440 millió euró kifizetésére vállal kötelezettséget. Ez már 120-130 milliárd forint körüli pénz. 

Instagram-posztjában már eddigi csatártársa, az argentin Lionel Messi is elbúcsúzott Neymartól, akit ugyan még szerződés köt a katalán klubhoz, de már felmentést kapott az edzés alól Ernesto Valverde vezetőedzőtől, hogy a jövőjével foglalkozhasson. A klub mindenesetre nehezen emészti meg, hogy a francia klub megfizeti a kivásárlási árat, amit épp azért jelöltek meg ilyen magasan, mert irreálisnak látszott, hogy ennyit valaki kifizet egy játékosért. 

Az új fizetésével Neymar a világ legjobban kereső focistája lesz. Megelőzi vele a Sanghajban heti 600 ezer fontot kereső Carlos Tevezt, a júliusban 500 ezer fontos heti fizetésről megállapodó Messit és a 365 ezret kereső portugál Cristiano Ronaldót. (BBC)