Neymar 222 millió euróért (!) a PSG-hez igazol

Augusztus 2-án, két nappal a július 31-i, 26 millió euróval jutalmazott hűségideje lejárta után hivatalossá vált, hogy Neymar elhagyja a Barcelonát. A BBC gyorshíre szerint a 25 éves Brazil minden idők legdrágább igazolásaként 222 millió euró, vagyis 67,36 milliárd forint ellenében távozhat. Az ügyletet a Barcelona vezetősége mellett Bede Márton is jóváhagyta.

Neymart 2013-ban 57 millió euróért vette meg a Barcelona a Santostól, ahol már 2011-ben Puskás-díjas, vagyis az év legszebbjének tulajdonított gólt szerzett. A cselgép, akit a Manchester United és a Real is csábított, és hajlandó lett volna még nagyobb fizetést is adni neki, a hírek szerint a 2011-es klubvilágbajnoki döntő óta akart a Barcelonában játszani. Azon a meccsen az akkor még Guardiola által irányított Barcelona az azóta legendássá vált 3-7-0-ás felállásban, vagyis csatár nélkül, hét középpályással játszva 4:0-ra verte Neymar Santosát.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.