Neymar 222 millió euróért (!) a PSG-hez igazol

futball
2017 augusztus 02., 08:45
comments 125

Augusztus 2-án, két nappal a július 31-i, 26 millió euróval jutalmazott hűségideje lejárta után hivatalossá vált, hogy Neymar elhagyja a Barcelonát. A BBC gyorshíre szerint a 25 éves Brazil minden idők legdrágább igazolásaként 222 millió euró, vagyis 67,36 milliárd forint ellenében távozhat. Az ügyletet a Barcelona vezetősége mellett Bede Márton is jóváhagyta.

Neymart 2013-ban 57 millió euróért vette meg a Barcelona a Santostól, ahol már 2011-ben Puskás-díjas, vagyis az év legszebbjének tulajdonított gólt szerzett. A cselgép, akit a Manchester United és a Real is csábított, és hajlandó lett volna még nagyobb fizetést is adni neki, a hírek szerint a 2011-es klubvilágbajnoki döntő óta akart a Barcelonában játszani. Azon a meccsen az akkor még Guardiola által irányított Barcelona az azóta legendássá vált 3-7-0-ás felállásban, vagyis csatár nélkül, hét középpályással játszva 4:0-ra verte Neymar Santosát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.