Barcelona-drukkerként azt szeretném, hogy a PSG vegye meg Neymart

futball
2017 július 21., 11:16
comments 62

Hogy ne utólagos magyarázkodásnak tűnjön, Barcelona-drukkerként most mondom, hogy ha a PSG tényleg adna 220 millió eurót Neymarért, akkor vigyék csak nyugodtan. Neymar jó játékos, voltak jó meccsei a Barcelonában, de 2013-ban azért vették meg, hogy néhány éven belül ő legyen a világ legjobb játékosa, és attól még mindig nagyon messze van - szerintem nem is fog neki összejönni soha.

photo_camera Fotó: LLUIS GENE

Amikor májusban Unzué másodedző azt vágta Neymarhoz, hogy „úgy fogod végezni, mint Ronaldinho”, nem blaszfémiát követett el, hanem csak azt mondta ki, amit nagyon sok Barca-drukker gondolt. Amikor 2008 nyarán Guardiola leült a Barcelona kispadjára, az első dolgai között volt a 2005-ben még aranylabdás, még mindig csak 28 éves, de érezhetően már csak lazsáló Ronaldinho eltávolítása a Barcelonától.
Ronaldinho pályája onnantól kezdve még meredekebben kezdett zuhanni, Guardiola csapatának érdemeit meg nem itt fogom felsorolni.

Neymar hozzáállásával mindig voltak gondok. Nyilván ízlés kérdése, hogy ki mennyire bírja a színészkedést, ki tartja a show részének vagy az ellenfél felesleges megalázásának a teátrális cselezgetést. Az viszont tény, hogy Neymar rendszeresen hagyott ki edzéseket, sőt, meccseket is, mert más dolga akadt. 2017 márciusában például nem utazott a csapattal La Corunába, mert inkább a nővére születésnapi bulijára ment - sorozatban harmadszor. A Barcelona ott kikapott 2:1-re a Deportivótól, és talán éppen azon a meccsen ment el a spanyol bajnokság.

Akárcsak Ronaldinho, Neymar körül is haverok és haszonlesők tömege lebzsel folyamatosan, akik egyértelműem rossz hatással vannak a hozzáállására és a teljesítményére. Unzué tökéletesen látta, hogy a két brazil karrierje végződhet ugyanúgy. Ronaldinho a Milanban szűnt meg focista lenni, Neymar meg lehet, hogy a PSG-ben fog.

220 millió euró, amit Neymar kivásárlásáért kellene kicsengetnie a PSG-tulajdonos katariaknak, elég sok pénz. Legalább három világklasszist lehetne belőle venni (esetleg úgy, hogy az egyik az a Verratti, akire már évek óta kacsingatnak Barcelonából, de még mindig a PSG játékosa). Jöhetne például két középpályás és egy védő, az előző szezon tapasztalatai alapján nem a támadósórt kell megerősíteni Barcelonában. Csak azt kérem, hogy a Neymarért befolyó pénz 90 százaléka ne arra a Mbappéra menjen el, akinek volt néhány jó meccse tavasszal a BL-ben, és lehet, hogy korszakosan nagy játékos lesz, de az is lehet, hogy nem.

Nyilván nem fog sírni senki Barcelonában, ha Neymar végül marad. De akkor sem kell, ha megy.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.