Zöldfűszeres túrókrém okozhatott tömeges rosszullétet egy budakalászi szociális otthonban

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Zöldfűszeres túrókrém okozhatott tömeges rosszullétet a budakalászi Napvirág Otthonban, ahol szerdán három ember életét vesztette - írja a Bors. A lap szerint aznap, amikor több idős ember meghalt egy budakalászi szociális otthonban, túrókrémet szolgáltak fel, amitől többeknek ment a hasa, sokan hánytak és kiszáradtak.

Csütörtökön a Szentendrei Járási Hivatal és a Budapest Főváros Kormányhivatala vizsgálatot indított a budakalászi Napvirág Idősek Otthonában történt halálesetek miatt. Az ott élők közül tízen lettek rosszul, három idős ember pedig meg is halt.

Vizsgálják, hogy a halálesetek összefüggésbe hozhatók-e a gyomor-bélrendszeri megbetegedésekkel. A Bors szerint egyiküket pénteken boncolják, ebből derül ki biztosan, hogy tényleg ételmérgezés okozta-e a rosszulléteket.

Amikor szerda délelőtt kerestük az otthont, még tagadták, hogy ételmérgezés történt volna, csak annyit mondtak, hogy mentők ugyan jártak náluk, ez egyáltalán nem ritkaság, de ételmérgezés nem történt. Most az intézet vezetője már arról beszélt, hogy a hőhullám is nagyon megviseli az idős betegeket, de fertőzésgyanú valóban felmerült. (via Index)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.