Zöldfűszeres túrókrém okozhatott tömeges rosszullétet egy budakalászi szociális otthonban

Egészségügy
2017 augusztus 04., 05:32
comments 68

Zöldfűszeres túrókrém okozhatott tömeges rosszullétet a budakalászi Napvirág Otthonban, ahol szerdán három ember életét vesztette - írja a Bors. A lap szerint aznap, amikor több idős ember meghalt egy budakalászi szociális otthonban, túrókrémet szolgáltak fel, amitől többeknek ment a hasa, sokan hánytak és kiszáradtak.

Csütörtökön a Szentendrei Járási Hivatal és a Budapest Főváros Kormányhivatala vizsgálatot indított a budakalászi Napvirág Idősek Otthonában történt halálesetek miatt. Az ott élők közül tízen lettek rosszul, három idős ember pedig meg is halt.

Vizsgálják, hogy a halálesetek összefüggésbe hozhatók-e a gyomor-bélrendszeri megbetegedésekkel. A Bors szerint egyiküket pénteken boncolják, ebből derül ki biztosan, hogy tényleg ételmérgezés okozta-e a rosszulléteket.

Amikor szerda délelőtt kerestük az otthont, még tagadták, hogy ételmérgezés történt volna, csak annyit mondtak, hogy mentők ugyan jártak náluk, ez egyáltalán nem ritkaság, de ételmérgezés nem történt. Most az intézet vezetője már arról beszélt, hogy a hőhullám is nagyon megviseli az idős betegeket, de fertőzésgyanú valóban felmerült. (via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.