"Nem lehet érteni, hogy mire gondolnak azok, akik úszástudás nélkül a mély vízre mennek"

baleset
2017 augusztus 06., 12:04
comments 483

„Nem lehet érteni, hogy mire gondolnak azok, akik úszástudás nélkül a mély vízre mennek. Nem tudom, lehet, hogy úgy gondolják, hogy ha derékig érő vízben szálltak a vízibiciklire, akkor a víz mindenhol derékig fog érni és nyugodtan be lehet ugrálni, mert úgysem fognak elmerülni. Ez az eset is bizonyítja, hogy akár északi part, akár déli part, tele van veszélyekkel, és tele van veszélyes árkokkal, ahol egy másodperc alatt elsüllyedhet bárki, hogy utána már csak mi fogjuk őt megtalálni és felhozni,” mondta a HírTV-nek Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője. Szombat délután fulladt a Balatonba a balatonmáriafürdői strandon egy 18 éves fiú. Vízibicikliről ugrott a vízbe a parttól négyszáz méterre, de sem ő, sem a járművön lévő családtagjai nem tudtak úszni. Idén ő 15. áldozat a tóban.

photo_camera Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Egy szemtanú szerint „pár perc alatt megtörtént ez a szörnyű dolog. Kapálózott a 18 éves fiatalember, legalábbis úgy hallottuk ott, a környéken, és akkor próbálták a vízben tartózkodók a segítségére menni, de sajnos már nem értek oda." Ezután mintegy három és fél órán keresztül keresték a mentők, akik Keszthely, illetve Fonyód felől érkeztek.” 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.