Végrehajtás fenyegeti a Snétberger-tehetségközpontot

2017 augusztus 10., csütörtök 8:27
66

Snétberger Ferenc, a Snétberger Zenei Tehetség Központ vezetője a Heti Válasznak adott nagyinterjúban beszél arról, hogy végrehajtás fenyegeti a felsőörsi tehetséggondozó intézményt. 

Fotó: ATTILA KISBENEDEK

  „Ezek azok a dolgok, amelyekkel nem szoktam foglalkozni, de most sajnos muszáj felemelnem a szavamat. Arról van szó, hogy bármelyik pillanatban idejöhetnek a végrehajtók, akik mindent, amit itt lát – hangszereket, zongorát, gitárokat, erősítőt, amelyeket egyébként mind a gyerek használnak, mert gyakran sajátjuk nincs is – le fognak foglalni, vagy már le is foglaltak, és később elárvereznek. Számomra ez felfoghatatlan.”  

Snétberger még 2011-ben hozta létre az alapítványt, hogy segítse a hátrányos helyzetű, döntően roma fiatalok zenei képzését. Az interjúban arról beszél, hogy a válság idején könnyebb volt roma ügyekre pénzt szerezni, ezért többen megtalálták őt, mint ismert cigány származású művészt. Csak később esett le neki, hogy ezzel megpróbálják kihasználni őt és munkáját. 

"A mostani követelés alapja szerintük a szellemi tulajdon, de hát a szakmai programot én dolgoztam ki, hogy hogyan lehet problémás gyerekeket a zene segítségével felemelni. Felháborító, hogy valaki a sajátjának tekinti ezt a szellemi terméket: nevezhetjük lopásnak is” - mondja Snétberger a hetilapnak adott interjúban.

A központ munkájáról és a Snétberger-tehetségekről tavaly készített 50 perces dokumentumfilmet Janovics Zoltán producer és Kopp Krisztina rendező. (Heti Válasz)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt