Akár 24 órán belül vége lehet a SoundCloudnak

internetek
2017 augusztus 11., 13:51
comments 88

Arról, hogy mennyire nehéz helyzetben van a berlini székhelyű zenei szolgáltató, már többször írtunk mi is. De most nagyon felgyorsultak az események: iparági hírek szerint pénteken szavaznak a SoundCloud befektetői arról, hogy nyújtanak-e mentőhitelt a szolgáltatásnak, és ha nem, akkor az a platform azonnali végét jelentheti. 

Elemzések szerint simán van esély a nemleges eredményre. A SoundCloudot nemrég még 700 millió dollárra taksálták, de mára ebből csak 150 millió dollárnyi becsült érték maradt. A honlapnak most 170 millió dollárra lenne szüksége ahhoz, hogy tovább tudjanak működni. 

Szintén ipari pletykák szerint ha sikerül most tőkét bevonzani, akkor is távozik az eddigi CEO Alex Ljung, és a Vimeo korábbi feje, Kerry Trainor érkezhet a helyére. A Soundcloud múlt hónapban volt kénytelen megválni alkalmazottjainak 40 százalékától. (MixMag)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.