Kötelező lenne bekamerázni a brit vágóhidakat

külföld
2017 augusztus 11., 11:44
comments 40

Michael Gove környezeti kérdésekért felelős miniszter jelentette be pénteken, hogy milyen eszközökkel javítaná a kormány a vágóhidakra szánt haszonállatok életkörülményeit. 

A javaslatot egyelőre egy vitaanyag formájában nyújtotta be a miniszter, ennek lenne egy eleme, hogy az ország összes vágóhídjára kötelező legyen térfigyelő kamerákat telepíteni, és az élő felvételekhez állandó hozzáférést kéne biztosítani az állatvédelmi hatóságoknak. 

Nagy-Britanniában meglehetősen szigorúak a szabályok azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell bánni a levágásra szánt, de még élő állatokkal. A cél természetesen az, hogy minimalizálják az állatok szenvedését. A most bejelentett intézkedésekkel azt érnék el, hogy ezeknek a szabályoknak érvényt is szerezzenek. 

Állatvédő csoportok évek óta szorgalmazták hasonló zárt láncú kamerarendszerek kiépítését, miután az Animal Aid nevű szervezet 2009 és 2016 között 11 brit vágóhídon forgatott rejtett kamerákkal, és 10 helyszínen találtak szabálytalan, sokszor kegyetlen gyakorlatokat. 

Az intézkedést támogatják a brit szupermarketláncok is. Vannak vágóhidak, melyek önként már bevezettek ilyen kamerarendszert korábban. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.