Volt barátja akart megölni egy magyar nőt Torinóban, végül inkább öngyilkos lett

bűnügy
2017 augusztus 13., 14:49
comments 233

Hidegrázós történetet közölt római tudósítóján és az Ansa olasz hírügynökségen keresztül az MTI: volt barátja támadt rá egy 31 éves magyar nőre Torinó városában vasárnap, végül a pisztolyt maga felé fordította, és fejbe lőtte saját magát. 

Helyszín: a torinói Porta Nuova épülete belülről
photo_camera Helyszín: a torinói Porta Nuova épülete belülről Fotó: wikimedia

Az első információk szerint a 45 éves milánói férfi és a magyar nő párkapcsolatban éltek. A kapcsolatnak vége szakadt, de ezt a férfi nem volt képes feldolgozni, és amikor vasárnap reggel találkoztak, a táncosnőként dolgozó magyar nőre támadt. A vita egy autóban kezdődött, utána az utcán, majd a  a Porta Nuova-vasútállomás közelében folytatódott. 

A férfi hirtelen fegyvert rántott, földre lökte a nőt, aki megsérült, majd öngyilkossággal fenyegetőzött, ha a nő nem tér vissza hozzá. Valószínűleg véletlenül, de lövés is dördült. Miután a helyszínre érkeztek a rendörők, a férfi végül maga felé fordította a fegyvert és lőtt. 

Az összefoglaló szerint egyébként Olaszországban egyre komolyabb méreteket ölt a nőkkel szembeni erőszak. Tavaly 120 nőt öltek meg az országban olyan esetekben, amikor a támadó és az áldozat között korábban érzelmi kapcsolat volt, és az sem ritka, hogy az ilyen történetek öngyilkossággal végződnek. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.