A New York-i bírósági szóvivő véletlenül felhívott egy újságírót, és a hangpostának elmondta, hogy alig jár be dolgozni a fizetéséért

külföld
2017 augusztus 18., 12:34
comments 46

A New York-i bírósági rendszer régóta helyén lévő kommunikációs vezetőjét azután rúgták ki csütörtökön, hogy egy újságíró hangpostájára véletlenül olyan üzenetet hagyott, amiből kiderült, hogy alig jár be dolgozni az évi 166 ezer dolláros fizetéssel járó munkahelyére. 

David Bookstaver kirúgása egy nappal azután történt meg, hogy a New York Post megírta, a kommunikációs vezető véletlenül felhívta egy újságíró telefonját, így a hangposta rögzítette, ahogy Bookstaver arról beszél valakivel, hogy megint ellógott az irodából. 

„Nem csinálok semmit. Alig járok be dolgozni.” - dicsekedett a férfi. Az 58 éves kommunikációs vezető amúgy állítólag vissza akart vonulni októberben, de most helyette kirúgták. Lucian Chalfen bírósági kommunikációs igazgató szerint azt még korai megmondani, hogy indul-e bármiféle fegyelmi eljárás a kirúgáson túl Bookstaverrel szemben.  

Bookstaver 1996 óta dolgozott a bíróságok sajtóosztályán. Bookstaver munkaköre éppen Chalfen 2016-os kinevezésével szűkült jelentősen, ekkor érkezett ugyanis új főbíró a körzetbe, és ő hozta magával az új embert is egy hasonló posztra. 

Annak ellenére, hogy ketten is hasonló poszton dolgoztak, a bíróságnál azt kommunikálták a New York Postnak korábban, hogy Bookstaver továbbra is fontos, csak kevésbé látványos munkát végez. Bookstaver is ezt állította, de végül a hangpostára felmondott üzenetből kiderült, hogy ő maga nem pont ezt gondolta, amikor arról beszélt, hogy elvették az összes feladatkörét, de meghagyták a fizetését. 

Bookstaver tudomásul vette a sztori kirobbanását, mint mondta, számított a kínos NYPost-cikkre. Olyan mintha kértem volna, mondta, ha nagy pofád van, tudod, hogy egyszer vissza fog ütni, tette még hozzá. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.