Heti öt bugyi kell egy ügyfélbarát, modern bírósági alkalmazottnak

életmód
2017 augusztus 24., 12:12
comments 288

Mi sülhet ki abból, ha közösen dolgozik két olyan különböző állami intézmény, mint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és az Országos Bírói Hivatal (OBH)?

Hát elég furcsa dolgok, derül ki a HVG cikkéből, amely feltárta a koprodukció eredményét.

Az OBH és a MOME 2015-ben kötöttek stratégiai megállapodást, ennek részeként az egyetem dizájner csapata két hónapon tanulmányozott öt különböző magyar bíróságot, és ennek eredményeként egy Design Alapok című kézikönyvben foglalták össze, hogy lehetne jobbá, és főleg szebbé tenni a magyar bíróságokat.

Ahogy a HVG rámutat, a projekt gazdája az OBH-nál az a Polgárné Vida Judit volt, aki még a Fővárosi Törvényszék elnökhelyetteseként Paulo Coelho-idézeteket közölt a sajátjaként. Polgárné akkor lemondott, de később az OBH-nál kapott új állást, ahol most egy újabb elég nagy vihart kavaró ügyhöz adta a nevét.

A kézikönyv egy része olyan, a bíróságok modernizálásával, ügyfélbarátábbá tételével kapcsolatos célkitűzéseket fogalmaz meg, amikkel nyilván sokan egyetértenek. Például hogy gyorsabb és hatékonyabb legyen az ügyintézés, és részletesebb legyen a tájékoztatás.

Van viszont egy másik része is az írásnak, ami a legapróbb, esetenként egészen kínos részletekig elemzi, hogy hogy kellene a modern és ügyfélbarát bíróságoknak és az ott dolgozóknak kinéznie.

Öltözzenek fekete-fehérbe, ne legyen műkörmük, rikító színű csatjuk és kócos hajuk, ne használjanak túl erős parfümöt, a férfiak pedig ne legyenek borostásak.

A legsúlyosabb rész viszont a „megértést segítő brossúra” nevű melléklet, amely részletesen leírja, hogy egy munkahétre milyen ruhatárra van szüksége egy bírósági alkalmazottnak. Például_

  • Fehér vagy testszínű melltartókra,
  • testszínű vagy fekete harisnyanadrágokra,
  • testszínű vagy fekete bokafixekre,
  • És öt bugyira, legetőleg fekete, fehér vagy testszínben.
link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.