Heti öt bugyi kell egy ügyfélbarát, modern bírósági alkalmazottnak

Mi sülhet ki abból, ha közösen dolgozik két olyan különböző állami intézmény, mint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és az Országos Bírói Hivatal (OBH)?

Hát elég furcsa dolgok, derül ki a HVG cikkéből, amely feltárta a koprodukció eredményét.

Az OBH és a MOME 2015-ben kötöttek stratégiai megállapodást, ennek részeként az egyetem dizájner csapata két hónapon tanulmányozott öt különböző magyar bíróságot, és ennek eredményeként egy Design Alapok című kézikönyvben foglalták össze, hogy lehetne jobbá, és főleg szebbé tenni a magyar bíróságokat.

Ahogy a HVG rámutat, a projekt gazdája az OBH-nál az a Polgárné Vida Judit volt, aki még a Fővárosi Törvényszék elnökhelyetteseként Paulo Coelho-idézeteket közölt a sajátjaként. Polgárné akkor lemondott, de később az OBH-nál kapott új állást, ahol most egy újabb elég nagy vihart kavaró ügyhöz adta a nevét.

A kézikönyv egy része olyan, a bíróságok modernizálásával, ügyfélbarátábbá tételével kapcsolatos célkitűzéseket fogalmaz meg, amikkel nyilván sokan egyetértenek. Például hogy gyorsabb és hatékonyabb legyen az ügyintézés, és részletesebb legyen a tájékoztatás.

Van viszont egy másik része is az írásnak, ami a legapróbb, esetenként egészen kínos részletekig elemzi, hogy hogy kellene a modern és ügyfélbarát bíróságoknak és az ott dolgozóknak kinéznie.

Öltözzenek fekete-fehérbe, ne legyen műkörmük, rikító színű csatjuk és kócos hajuk, ne használjanak túl erős parfümöt, a férfiak pedig ne legyenek borostásak.

A legsúlyosabb rész viszont a „megértést segítő brossúra” nevű melléklet, amely részletesen leírja, hogy egy munkahétre milyen ruhatárra van szüksége egy bírósági alkalmazottnak. Például_

  • Fehér vagy testszínű melltartókra,
  • testszínű vagy fekete harisnyanadrágokra,
  • testszínű vagy fekete bokafixekre,
  • És öt bugyira, legetőleg fekete, fehér vagy testszínben.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.