Szijjártó szerint ha létezne rendszerszintű korrupció Magyarországon, akkor nem fejlődne ilyen jól a gazdaság

2017 augusztus 26., szombat 9:00
344

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorának volt vendége a holland-magyar diplomáciai háború apropóján a magyar külügyminiszter. Rónai Egon rákérdezett a távozó holland nagykövet által szintén szóba hozott korrupciós vádakra, amikről Szijjártó Péter kijelentette, hogy ezek így légből kapott percepciók, ahogy korábban az amerikai nagykövetség, úgy a holland nagykövet sem áll elő konkrét ügyekkel. Róna erre reagálva kijelentette, hogy természetesen nincsenek ügyek, hiszen azok Polt Péter legfőbb ügyésznél elakadnak. Erre állt elő Szijjártó Péter azzal a megfejtéssel, hogy

ha valóban rendszerszintű súlyos korrupciós helyzet volna Magyarországon, akkor nem fejlődhetne az ország gazdasága.

Mégpedig az fejlődik, tette hozzá, majd felsorolta a munkanélküliségi adatokon át a GDP-növekedésig. Rónai szerint mindkettőre az EU adja pénzt, a korrupcióra is, és a fejlődésre is. Ezt Szijjártó már csak annyival zárta rövidre: ez szakmaiatlan hozzáállás. A KPMG és a GKI közös tanulmánya szerint amúgy az EU-források beáramlása nélkül a magyar gazdaság 6%-kal lenne kisebb, a beruházási szint pedig a mostaninak a kétharmada lenne.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt