Szijjártó szerint ha létezne rendszerszintű korrupció Magyarországon, akkor nem fejlődne ilyen jól a gazdaság

gazdaság
2017 augusztus 26., 09:00
comments 341

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorának volt vendége a holland-magyar diplomáciai háború apropóján a magyar külügyminiszter. Rónai Egon rákérdezett a távozó holland nagykövet által szintén szóba hozott korrupciós vádakra, amikről Szijjártó Péter kijelentette, hogy ezek így légből kapott percepciók, ahogy korábban az amerikai nagykövetség, úgy a holland nagykövet sem áll elő konkrét ügyekkel. Róna erre reagálva kijelentette, hogy természetesen nincsenek ügyek, hiszen azok Polt Péter legfőbb ügyésznél elakadnak. Erre állt elő Szijjártó Péter azzal a megfejtéssel, hogy

ha valóban rendszerszintű súlyos korrupciós helyzet volna Magyarországon, akkor nem fejlődhetne az ország gazdasága.

Mégpedig az fejlődik, tette hozzá, majd felsorolta a munkanélküliségi adatokon át a GDP-növekedésig. Rónai szerint mindkettőre az EU adja pénzt, a korrupcióra is, és a fejlődésre is. Ezt Szijjártó már csak annyival zárta rövidre: ez szakmaiatlan hozzáállás. A KPMG és a GKI közös tanulmánya szerint amúgy az EU-források beáramlása nélkül a magyar gazdaság 6%-kal lenne kisebb, a beruházási szint pedig a mostaninak a kétharmada lenne.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.