Még az MSZP-közeli Publicus Intézet szerint is csak stagnál az MSZP

POLITIKA
2017 augusztus 27., 10:25
comments 137
Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke (b) festékszóróval vörös csillagot fest Molnár Gyula, a szocialista párt elnökének karjára az Egyetemisták és Fõiskolások Országos Turisztikai Találkozóján, az EFOTT-on a Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom sátránál Velencén
photo_camera Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke (b) festékszóróval vörös csillagot fest Molnár Gyula, a szocialista párt elnökének karjára az Egyetemisták és Fõiskolások Országos Turisztikai Találkozóján, az EFOTT-on a Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom sátránál Velencén Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Nem változott a pártok támogatottság a Publicus Intézet felmérése szerint, amit a Vasárnapi Hírek részére készített a szocialistákkal viszonylag közeli kapcsolatot ápoló kutatócég. 

A kutatás szerint gyakorlatilag befagyott a pártok támogatottsága, egyedül a kormánypárt esetében mértek hibahatáron belüli, 1 százalékos csökkenést. Jelenleg a következőképpen alakul a verseny 8 hónappal választások előtt a teljes népességben:

  • Fidesz 24%
  • MSZP 13%
  • Jobbik 10%
  • LMP 3%
  • Demokratikus Koalíció 3%
  • Momentum Mozgalom 2%
  • Együtt 1%
  • Kétfarkú Kutyapárt 1%

A fenti számokban az az érdekes, hogy a Publicus az egyetlen, amely a Jobbik fölé helyezi az MSZP-t a mérései alapján. Legutóbb a Tárki és a Závecz Research is azt találta, hogy Vona Gábor pártja előzi Molnár Gyuláét, és a többi intézet a DK-t is inkább a parlamenti küszöb környékén mérte. 

A Publicus szerint Orbán Viktor népszerűsége januárhoz képest már 10 százalékpontot esett vissza, de Botka László sem lehet büszke, mert ő az utolsó hónapban 3 százalékpontot veszített. Vona Gábor sem tudott ebből profitálni: 2 százalékkal kevésbé kedvelik a választók, mint egy hónappal ezelőtt, igaz januárhoz képest 1-et erősödött. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.